Az Acer új Chromebook Plus gépeket dobott piacra

0
27

Az Acer bemutatta első Chromebook Plus gépeit, nevezetesen az Acer Chromebook Plus 515-öt és az Acer Chromebook Plus 514-et. Mindkét modell a Google Chromebook Plus kezdeményezés része. Az új Chromebookok a jobb hardvereket, frissített kijelzőket, valamint új termelékenységi, kreativitási és multimédiás képességeke kaptak.

Az Acer Chromebook Plus 515 és 514 olyan hardver- és technológiai jellemzőkkel rendelkezik, amelyek optimálisak a hatékonyság, szórakoztatás és kapcsolattartás terén. Mindkét modellt modern, nagy teljesítményű processzorok hajtják, és magas felbontású IPS kijelzőkkel, valamint 1080p-s kristálytiszta kamerákkal rendelkeznek, valamint a keskeny keretek hangsúlyt fektetnek a vizuális élményekre.

James Lin, az Acer Inc. ügyvezető igazgatója kifejtette: „Kreativitás, termelékenység és kapcsolattartás jellemzi ügyfeleink dinamikus életstílusát. Az új Acer Chromebook Plus laptopok képességei segítik ügyfeleinket abban, hogy még többet kihozzanak abból, amit szeretnek. Az Acer Chromebookok már a piac kezdetétől úttörők voltak, és most izgatottan mutatjuk be az új kategóriájú eszközöket, amelyek a vásárlók által leginkább értékelt minőséget, teljesítményt és funkciókat kínálják.”

Az Acer Chromebook Plus gépek segítenek az ügyfeleknek még többet elérni

Az új Acer Chromebook Plus 515 és Acer Chromebook Plus 514 fejlett képességekkel rendelkeznek, melyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy maximalizálják produktivitásukat és könnyedén kifejezzék kreativitásukat. A beépített Adobe Photoshop és Adobe Express segítségével a fényképek szerkesztése és lenyűgöző grafikák létrehozása rendkívül egyszerű a Chromebookon. Az Acer Chromebook Plus felhasználói továbbá online elérhetik a Photoshopot, és három hónapon keresztül ingyenesen használhatják az Adobe Express Premiumot is. A Firefly által vezérelt „generatív AI” funkciók és a Photoshop pontossága, valamint az Adobe Express „all in one” alkalmazásával mindent biztosítanak ahhoz, hogy a felhasználók szabadon kifejezhessék kreativitásukat képek és tervek formájában.

A beépített szerkesztési lehetőségek lehetővé teszik a fotók és videók gyorsabb és könnyebb javítását is. Az AI által vezérelt Magic Eraser funkció például könnyedén eltávolítja a nem kívánt zavaró tényezőket a beépített Google Photos alkalmazásban, míg a filmkészítő eszközök egyszerű kattintásokkal előnyös videószerkesztéseket biztosítanak. Amikor az Acer Chromebook Plus felhasználói nincsenek internetkapcsolat közelében, a File Sync lehetőségével élhetnek, amely biztosítja, hogy a Google Docs, Sheets és Slides mindig elérhetők legyenek a Chromebook Plus File Manageren keresztül, legyen szó online vagy offline módokról.

Platform az alkotásra és kapcsolattartásra

Az új Acer Chromebook Plus laptopok kiváló memóriával és tárolókapacitással rendelkeznek, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy hatékonyabban dolgozzanak és kreatívan alkothassanak. Mindkét modell 8 vagy 16 GB LPDDR5X RAM-mal rendelkezik, mely gyors és reaktív, továbbá természetesen van SSD is a gépben, hogy minden téren szupergyors legyen. A 14 hüvelykes Acer Chromebook Plus esetén akár 256 GB, míg a 15 hüvelykes verzió esetén akár 512 GB tárolókapacitás is rendelkezésre áll.

Ezenkívül mindkét új modell Wi-Fi 6E és Bluetooth 5.1 technológiával van felvértezve, továbbá számos portot kínál a töltéshez, adatátvitelhez és kijelzőbővítéshez, beleértve a két USB Type-C portot és az HDMI-t is.

A kiváló konferenciaélmény érdekében mindkét modell 1080p webkamerával rendelkezik, amelyek Temporal Noise Reduction (TNR) és Blue Glass lencsékkel vannak ellátva. Az „AI” vezérelt eszközök automatikusan javítják a tisztaságot és a megvilágítást, szűrik a zajt, és elhomályosítják a háttért, így a felhasználók mindig kiválóan fognak mutatni, bármilyen konferenciaalkalmazást is használjanak. Ezenkívül egy fizikai webkamera-zárat is kapott a gépezet a magánélet védelme érdekében. A mikrofon és a kamera  kikapcsolása egyetlen kattintással is lehetséges a kényelem érdekében. A DTS Audio technológiával ellátott két felfelé sugárzó hangszóró pedig kiegészíti a remek vizuális élményt.

Intel processzorok és nagy kijelző – Fókuszban a produktivitás

Az Acer Chromebook Plus 515-öt a ChromeOS legújabb funkcióit kihasználó felhasználók számára optimalizált, és 12. illetve 13. generációs Intel Core processzorokkal (akár Core i7 modell is elérhető) szerelték őket. Ezáltal az új Chromebook Plus laptopok fejlett technológiát nyújtanak, kifejezetten a nehezebb feladatokhoz szükséges teljesítménnyel, hatékony többfeladatos munkavégzéssel, valamint akár 10 órányi használattal, köszönhetően a gyorsan tölthető és strapabíró akkumulátornak.

A komoly teljesítmény mellé szép kijelző dukál: a 15,6 hüvelykes Full HD (1920 x 1080 felbontású) IPS kijelző pontosan ilyen, sőt akár érintőképernyős verzióban is elérhető. A kijelző kapott egy olyan funkciót is, mely biztosítja az éles és olvasható szöveget, valamint a vibráló, tiszta videókat és fényképeket.

Hordozható erőmű AMD Ryzen processzorokkal és 14 hüvelykes kijelzővel

Az Acer Chromebook Plus 514-ben található AMD Ryzen 5 7520 C-Series processzor akár négy magas teljesítményű „Zen 2” CPU magos verzióban is elérhető, kombinálva a legújabb AMD RDNA 2 integrált grafikával. Ez a konfiguráció gyors bootolási időt és rendkívüli teljesítményt eredményez.

A Chromebook Plus 514 egy 14 hüvelykes WUXGA kijelzővel rendelkezik, amely 16:10 képarányú és 1920 x 1200 felbontású, valamint anti-reflexiós bevonatot is kapott. Az IPS technológia széles betekintési szögeket biztosít, és mind érintéses, mind hagyományos képernyő opcióval elérhető. Kompakt formai tényezője és gyorsan tölthető, 12 órás üzemidejű akksija pedig ideálissá teszi folyamatosan úton lévő szakemberek és diákok számára.

Tartósságra tervezve – az Acer Earthion küldetés

Az új strapabíró Chromebookok, amelyek U.S. MIL-STD 810H tanúsítvánnyal rendelkeznek, könnyedén megbirkóznak a mindennapi használat hatásaival. Mindkét modell rendelkezik OceanGlass érintőpaddal, és háttérvilágítással ellátott billentyűzettel is elérhetők.

Az Acer elkötelezett abban, hogy pozitív hatást gyakoroljon a környezetre, és ennek megfelelően az új Acer Chromebook Plus 515 és Acer Chromebook Plus 514 támogatják a vállalat Earthion küldetését. Az eszközök több környezetbarát funkcióval és EPEAT regisztrációkkal büszkélkedhetnek. A laptopokban újrahasznosított anyagokat használtak, fenntartható csomagolást alkalmaztak, és energiatakarékos tervezéssel rendelkeznek, amely megfelel az Energy Star tanúsítványnak. Ezen lépésekkel az Acer hozzájárul a környezetvédelemhez és az energiatakarékossághoz.

Zökkenőmentes eszközkezelés az iskolák számára

Mindkét Acer Chromebook Plus laptop elérhető a Chrome Education Upgrade-del, amely zökkenőmentes eszközkezelést biztosít az iskolák számára. A Chrome Education Upgrade lehetővé teszi az adminisztrátorok számára a készülékek tömeges kezelését, hogy teljes mértékben kielégítsék tanárok és diákok igényeit. A tanárok és diákok számos tanítási és együttműködési eszközhöz férhetnek hozzá, például a Screencast, Adobe Express és a File Sync segítségével, amelyek offline produktivitást tesznek lehetővé.

Az adminisztrátorok erőteljes vezérlőkkel rendelkeznek, amelyek segítségével maximalizálhatják a produktivitást, leegyszerűsíthetik az eszközhasználatot, és könnyen telepíthetik a biztonsági konfigurációkat a diákok és az iskola védelmében. A Chrome Education Upgrade funkcionális jellemzőit kihasználva az adminisztrátorok számára elérhetők olyan előnyök, mint a zero-touch regisztráció és a 24/7-es Google-támogatás. Ezen eszközök segítik az iskolákat hatékonyan kezelni az eszközparkjukat, optimalizálni az oktatási folyamatokat és biztosítani a diákok digitális tanulási környezetének biztonságát.

Eszközkezelés vállalkozások számára az Acer Chromebook Plus Enterprise 515 és Acer Chromebook Plus Enterprise 514 modellekkel

Az Acer Chromebook Plus Enterprise 515 és Acer Chromebook Plus Enterprise 514 speciálisan vállalkozások számára kifejlesztett modellek, amelyek magas szintű eszközkezelési szolgáltatásokat kínálnak a vállalati környezet részére. Ezek a laptopok teljes mértékben vállalati igényekre vannak tervezve, és számos funkciót kínálnak, beleértve a távoli eszközkezelést, biztonsági konfigurációkat, alkalmazások telepítését és frissítését, valamint a vállalati adatvédelmi előírásoknak való megfelelést.

A vállalkozások számára biztosított Chrome Enterprise Upgrade lehetőséget nyújt az eszközök centralizált kezelésére a felhőből, adataik biztonságos tárolására és a vállalati alkalmazások egyszerű elérésére és kezelésére. Az Acer Chromebook Plus Enterprise modellek hatékonyan segíthetnek a vállalatoknak a digitális munkavégzés optimalizálásában és a vállalati mobil eszközök hatékonyabb kezelésében. Ezek a készülékek megfelelnek a vállalati igényeknek, és lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy hatékonyan kihasználják a ChromeOS és a Chrome Enterprise Upgrade által nyújtott előnyöket a vállalati mobilitás és az eszközkezelés terén.

Összegzés

Az Acer bemutatta két új Chromebook Plus laptopját, az Acer Chromebook Plus 515-öt és az Acer Chromebook Plus 514-et, melyek a Google Chromebook Plus kezdeményezés részei. Az új modelleknél különös hangsúlyt kaptak a frissített kijelzők és az új termelékenységi, kreativitási és multimédiás képességek.

Mindkét gépezet modern processzorokkal, magas felbontású IPS kijelzővel és 1080p-s kamerával rendelkezik. Az Adobe Photoshop és Adobe Express beépített funkcióként jelenik meg, melynek köszönhetően számtalan lehetőség áll a felhasználók rendelkezésére a fényképek és grafikák szerkesztésében.

A chromebookok LPDDR5X memóriával és SSD tárolóval rendelkeznek aWi-Fi 6E, illetve Bluetooth 5.1 technológiák mellett. A 1080p-s webkamerával, a zajszűréssel pedig a meetingelőknek kedvez a gyártó. Az Intel processzorokkal rendelkező Acer Chromebook Plus 515 kiemelkedő teljesítményt kínál, míg az AMD Ryzen processzorral rendelkező Acer Chromebook Plus 514 hordozható erőforrást biztosít.

Mindkét modell tartós kialakítással rendelkezik, továbbá környezetbarát funkciókat is tartalmaz. A Chrome Education Upgrade lehetőséget nyújt az iskolai eszközkezelésre, míg az Acer Chromebook Plus Enterprise modellek vállalati igényeket szolgálnak ki a vállalati eszközkezelés terén.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét