Az AI kapta a főszerepet a Lenovo Tech World rendezvényén Hong Kongban

0
1034

Az első Tech World Hong Kong eseményen, amelyet a Lenovo szervezett, nemzetközi technológiai vezetők és innovátorok gyűltek össze, hogy demonstrálják mennyire elkötelezettek az AI-transzformáció iránt. Emellett megosztották a nagyközönséggel az “Az AI for all” víziójukat is.

Az eseményen a Lenovo bemutatta a CIO (informatikai igazgatók) felmérés eredményeit, melyet a nemzetközi vezetők válaszai alapján készítettek el. A felmérés az AI (mesterséges intelligencia) lehetőségeire és kihívásaira összpontosított. Ahogy egyre nagyobb a globális érdeklődés az AI iránt, a felmérés eredményei rámutattak arra, hogy az AI mennyire fontossá vált a hongkongi vállalatok számára.

A megkérdezett hongkongi informatikai igazgatók 95%-a azt mondta, hogy a mesterséges intelligenciára vonatkozó költségvetést a vállalatok szemrebbenés nélkül teljesítik, sőt, van hogy túl is lépik azt. A generatív mesterséges intelligencia a „fő hajtóerő”, ugyanis a megkérdezettek 56%-a szerint ma ez hordozza magában a legtöbb üzleti értéket, szemben a hagyományos vagy analitikus mesterséges intelligenciával (ami csupán csak 28%).

Azonban a felmérés több kihívást is felszínre hozott, amelyekkel szembe kell nézniük a vállalatoknak, ha Hongkong teljes mértékben ki akarja használni az AI-t. Csak a CIO-k 55%-a nyilatkozta azt, hogy fel vannak készülve az AI bővítésére, és kiemelték a biztonság, a piacra lépés sebessége és a megfelelő tehetség hiányának kulcsfontosságú akadályait. Tízből kilenc hongkongi CIO úgy véli, hogy az emberi tőke kulcsfontosságú lesz az AI bővítéséhez, és ebben igazuk is van.

A válaszadók 88%-a egyetértett azzal, hogy a technológia fejlődésével a szervezeteknek nagyobb a felelőssége, ugyanis tájékoztatniuk kell a külső érdekelt feleket, hogy hogyan is használják azt. Azonban a CIO-k kevesebb mint egynegyede gondolja úgy, hogy vállalati politikája az operatív/etikus IT-használattal kapcsolatban kész a mesterséges intelligencia alkalmazására. Eközben a vállalati vezetői szinten az informatikai igazgatók mindössze 35%-a mondta azt, hogy a szervezetük vezetése alaposan ismeri az AI-t és az AI-jal kapcsolatos technológiákat.

„Annak ellenére, hogy az AI hatalmas potenciállal bír a kulcsfontosságú, tudásalapú üzleti szektorok felpezsdítésére Hongkongban, nyilvánvaló, hogy CIO és IT osztályoknak még rengeteg munkájuk lesz, hogy az AI-val kapcsolatban „mérhető” eredményeket tudjanak felmutatni. Fontos továbbá azt is biztosítani, hogy az AI alkalmazások biztonságosak és megfelelnek a külső és belső vállalati szabályozásoknak. A megfelelő hozzáértés kulcsfontosságú szerepet játszik ebben a folyamatban, és ennek tudatában a Lenovo különböző oktatási szervezetekkel kötött partnerségeket Hongkongban, beleértve az egyetemeket és szakiskolákat is. Céljuk az volt, hogy kibővítsék azt a széles spektrumú tudást, amelyre a vállalatoknak szükségük van az AI innovációjának és alkalmazásának elősegítése érdekében” – mondta Ken Wong, a Lenovo Solutions and Services Group elnöke.

A Tech World rendezvényen nemcsak bemutatták az AI jelenlegi lehetőségeit, hanem kiemelték a Lenovo vízióját is egy olyan jövőről, ahol az AI technológia elérhető és hasznos mindenki számára. Wong hangsúlyozta a vállalat etikus AI-használatra és innovációra irányuló törekvéseit, kiemelve kezdeményezéseit, mint például a helyi civil szervezettel, a Bridge AI-vel és a Formula 1-gyel kötött partnerséget. Az eseményen a résztvevők élő bemutatókon és beszélgetéseken keresztül láthatták a Lenovo AI-vezérelt megoldásainak erejét, amelyeket az egyének és vállalatok sokféle igényének kielégítésére szabtak.

Szintén említésre méltó a Lenovo stratégiai együttműködése a helyi intézményekkel, valamint Hongkong vezető intelligens várossá és technológiai központtá tételéhez való hozzájárulása. A Lenovo mesterséges intelligencia professzionális szolgáltatási gyakorlata segít az ügyfeleknek az AI alkalmazások megvalósításának felgyorsításában és lehetővé teszi a nagy teljesítményű munkaterhelések adatkezelését egy „fogyasztás alapú” modellen keresztül. Ezenkívül a Lenovo AI Innovators Program segíti a szervezeteket abban, hogy hozzáférjenek a vállalati mesterséges intelligenciához az iparág több mint 50 vezető szoftverszolgáltatójával való együttműködés révén.

A vállalat számos új, mesterséges intelligencia-alapú megoldást is bemutatott, amelyek megfelelnek a hongkongi vállalati igényeknek az AI gyors és költséghatékony bevezetése érdekében. A Care-of-One például az AI-t használja fel az alkalmazottak élményének és termelékenységének javítására. A Lenovo Intelligent Sustainability Solutions Advisor mesterséges intelligencia segítségével teszi lehetővé az ügyfelek számára az IT-döntések komplex környezeti hatásainak áttekintését és megtervezését, míg a Cyber Resiliency as a Service a Lenovo felügyelt szolgáltatási képességeit a Microsoft mesterséges intelligencia-technológiájával kombinálja a hongkongi vállalkozások IT-biztonságának javítása érdekében.

„A Lenovo víziója egyértelmű a mesterséges intelligenciával hajtott jövő tekintetében. Ez a jövő nem csupán okosabb eszközökről szól, hanem egy inkluzívabb, fenntarthatóbb és intelligensebb világ létrehozásáról. A „AI for all” víziónkkal a Lenovo nem csupán részt vesz az AI forradalomban, hanem vezeti azt.” – Mondta Ken Wong

Összefoglalás

Az első Tech World Hong Kong eseményen, amelyet a Lenovo szervezett, nemzetközi technológiai vezetők és innovátorok gyűltek össze, hogy demonstrálják elkötelezettségüket az AI-transzformáció iránt Hongkongban és a Nagy-öböl területén. Az eseményen a Lenovo bemutatta egy felmérés eredményeit, amelyet hongkongi vállalatok CIO-i körében végeztek az AI lehetőségeiről és kihívásairól. A felmérés rámutatott arra, hogy az AI kulcsfontosságú tényezővé vált a hongkongi vállalatok számára, és a generatív mesterséges intelligencia nagy üzleti értéket képvisel. Ugyanakkor a vállalatoknak számos kihívással kell szembenézniük, például a biztonság, a piacra lépés sebessége és a megfelelő tehetség hiánya terén. A Lenovo elkötelezett az AI oktatásának és innovációjának elősegítése mellett, partnerségeket kötött oktatási intézményekkel és helyi szervezetekkel is. A vállalat kiemelte az etikus AI-használat fontosságát és bemutatta AI-alapú megoldásait, amelyek segítik az ügyfeleket az AI gyors és hatékony bevezetésében. A Lenovo stratégiai együttműködése hozzájárul Hongkong intelligens várossá és technológiai központtá tételéhez. A vállalat víziója az AI által hajtott jövő egy inkluzívabb, fenntarthatóbb és intelligensebb világ létrehozása, és a Lenovo ebben vezető szerepet kíván betölteni.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét