Az AI segítségével tör babérokra a Windows Copilot

0
457

Bejelentette a Microsoft, hogy érkezik a Windows 11-be a Windows Copilot funkció, ami lényegében a mesterséges intelligencia segítségét használja fel abban, hogy az emberek munkáját megkönnyítse. Maga a Windows Copilot nem is egy, hanem több különböző újítást takar, többek között kiterjeszthetők lesznek a Bing Chat bővítmények a Windowsra, illetve új AI funkciók kerülnek a Microsoft Store-ba, nem beszélve a különböző, fejlesztőket célzó rendszerekről.

Az egész alapját az ONNX futtatási környezet teremti meg, ami az ONNX modelleket használó alkalmazásokat különböző, eltérő rendszereken képes futtatni, legyen szó kliensoldali, esetleg számítási felhőben történő munkavégzésről. Ez így egy olyan egységes környezetet ad a fejlesztőknek, amit célozva széles körben elérhető alkalmazásokat lehet biztosítani.

A programfuttatást tekintve a ONNX futtatási környezet számos úgynevezett EP-t, azaz Execution Providers felületet támogat, ezeket vagy a hardvergyártók, vagy a különböző szoftverpartnerek, vagy maga a Microsoft biztosít. A lényeg itt a konfigurálhatóság, hogy a céleszköz számára optimális működés legyen elérhető.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét