Az AMD bejelentette a Zen 3 CPU és az RDNA 2 “Big Navi” GPU megjelenési dátumát

0
177

Egy twitterposztban osztotta meg újgenerációs CPU és GPU szériájának megjelenési dátumát az AMD. A Zen 3 hivatalosan október 8-án, az RDNA 2 (Radeon RX6000 szériás GPU-k) pedig október 28-án indul útjára.  

Az AMD Zen 3 és RDNA 2 kétségtelenül az egyik legjobban várt újdonság 2020-ban a tech világában. Most megtudhattuk mikor láthatjuk őket elsőnek. 

Egy bemutatóvideót is posztolt az AMD, amiben a következő generációs GPU-ja szerepel. A Radeon RX 6000 szériás videókártyák, amelyek az RDNA 2 arhitektúrára épülnek Október 28-án látnak napvilágot. A “Big Navi” becenévvel ellátott kártyák lesznek a nemrég bejelentett Nvidia GeForce RTX 3000 szériájának ellenfelei.  

Hirdetés

Egy érdekes megjegyzés is történt ebben a videóban, mégpedig: “for PC’s and consoles”. Ezzel pedig ismét választ kaptunk egy fontos kérdésre: igen, a PS5 és/vagy az XBOX Series X bizony RNDA 2 GPU-val lesz szerelve. 

A Zen 3 arhitektúráról szintén érkezett bemutatóvideó, amelyben sok információ nem hangzott el, azt azonban tudjuk, hogy 7 nm-es technológiával érkezik és az L3 cache fontos újításon esett át.  

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét