Az AMD Radeon RX 7900 XTX GPU-k 829 ára dollárra csökkent az USA-ban

0
251

Az Amazon legújabb villámakciójának köszönhetően a PowerColor Hellhound Radeon RX 7900 XTX kártyák annyiba fognak kerülni, mint az Nvidia RTX 4070 Ti. A július 4-i áreséssel együtt valószínűleg több kiskereskedő kínál majd hasonló ajánlatokat.

Habár fenyeget a veszély, hogy az AI betörésével ismét kevés lesz a videókártya a piacnak, most még (és már – attól függ mihez viszonyítjuk) egész értelmes árakon juthatunk hozzá vágyott videókártyánkhoz.

A kriptobányászattal ellentétben úgy tűnik, hogy a generatív mesterséges intelligencia az Nvidia kártyáin fut a legjobban a fejlettebb Tensor magok miatt. Következésképpen az Nvidia csúcskategóriás RTX 4080 és 4090 kártyáinál alig történt árcsökkentés a bevezetés óta, és a kínálat továbbra is szűkös, míg a játékosok az alacsonyabb árfekvésű RX 7900 kártyákat részesítik előnyben, melyek teljesítményarányosan 17%-kal jobb árban vannak.

Az amazonon július 4-től 830 dollárba fog kerülni a Radeon RX 7900 XTX PowerColor Red Devil és Hellhound. Ez átszámolva 280.000 forint, ami egy csúcskategóriás kártyáért valljuk be – korrent ár.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét