Az amerikai kormánynál lobbizik a Qualcomm a Huawei-el való partnerségért

0
392

Az amerikai kormány szankciója súlyos hatással van a Huawei-re, ugyanis a vállalat nem gyárthat saját chipeket, hanem kénytelen a SoC-okat külső forrásból beszerezni, mint például a MediaTek, a Samsung, vagy a Qualcomm. A Huawei friss nyilatkozata szerint a Mate 40-széria lehet az utolsó, mely még a házon belüli Kirin chipsettel érkezik. A Qualcomm-nak ez persze remek lehetőség arra, hogy lobbizzon az amerikai kormánynál, hogy megengedjék a chipek gyártását a Huawei számára.

Az amerikai kormánynál lobbizik a Qualcomm a Huawei partnerségéért

Az előadásában a Qualcomm azzal érvelt, hogy a Huawei előbb-utóbb találni fog beszállítót a szükséges hardverekhez és nagy eséllyel nem amerikai vállalathoz fognak fordulni, mint például a Samsung vagy a MediaTek. Már híreszteléseket is lehet olvasni arról, hogy a Huawei a MediaTek-kel szeretne partnerséget kötni 2020-ban. Ezzel a Qualcomm éves szintén 8 milliárd dollártól esne el.

A két techóriás korábban már kötött partnerséget és ez azóta is tart, hiszen a Huawei alsó-és középkategóriás készülékeiben a mai napig megtalálhatóak a Qualcomm chipek. Viszont a flagship készülékeiben sose használták még a gyártó hardvereit.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét