Az Apple egyik legfontosabb piacán tiltották ki az iPhone-t

0
627

A The Wall Street Journal által megjelent beszámoló azt állítja, hogy a kínai vezetés nemzetbiztonsági okokra hivatkozva teljesen megtiltotta az iPhone-ok használatát az állami szervek munkatársainak. A döntés értelmében nemcsak a munkájuk során kénytelenek nélkülözni az iOS-es telefonokat, de a privát készülékeiket sem vihetik be az irodák területére.

Ez a tilalom annak az erőfeszítésnek a részét képezi, amely Kína nyugati technológiáktól való függetlenedését szolgálja. A döntés duplán fájhat az Apple-nek, mivel a cupertinói márka a kommunista országban is piacvezető a prémium mobilok szegmensében. A kormányzati tiltás pedig a hétköznapi vásárlóknak is azt az üzenetet közvetítheti, hogy egy kémeszközre költik a pénzüket.

A lépésre annak ellenére került sor, hogy az Apple többnyire mindenben igyekszik a kínai kormány kedvére tenni. Például belföldi szervereken tárolja a helyi vásárlói iCloud-adatait, illetve rendszeresen törli a hatalomnak nem tetsző alkalmazásokat az App Store-ból, ahogy az a 2019-es hongkongi tüntetések idején is történt.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét