Az Apple szinte teljesen lefoglalta a TSMC gyártási kapacitását

0
930

Az A17 és M3 lapkák gyártását is a tajvani manufaktúra 3 nanométeres eljárásával fogják gyártani. Az Apple ezen architektúrával kapcsolatos terveiről 2020 óta hallani, vagyis Tim Cook vállalata hosszú távra tervez. Az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max modellek az eddigi értesülések szerint a legelső 3 nanométeres lapkakészlettel szerelt okostelefonok lesznek a piacon.

Ha minden igaz, az új gyártási eljárással készülő lapkák 35 százalékkal jobb energiahatékonysággal és 15 százalékkal nagyobb teljesítménnyel fognak rendelkezni. Ez az összehasonlítás az iPhone 14 Pro modellek belsejében szolgálatot teljesítő A17 lapkákhoz viszonyítva értendő. Ami pedig a számítógépes vonalat illeti, a frissített 13 colos MacBook Air, valamint az új 24 hüvelykes iMac lehetnek az elsők, amelyek borítása alatt már a szintén 3 nanométeres eljárással készülő M3 chipset teljesít szolgálatot.

Amennyiben ezek az értesülések beigazolódnak, akkor a maradék 10 százalékos gyártási kapacitásért a Qualcomm, a Samsung és a MediaTek fog ketrecharcot vívni. Így aztán az Androidos mobilokba kerülő 3 nanométeres, csúcskategóriás chipek eleinte csak korlátozott mennyiségben lesznek elérhetők. Nem kell pánikba esni, hiszen ezek egyelőre csak spekulációk.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét