Az Apple-t és a Google-t is kitilthatja Oroszország

0
37

Nyáron, júliusban fogadtak el egy új törvényt Oroszországban, amely előírja, hogy az 500 ezer főnél nagyobb napi felhasználói bázissal rendelkező, külföldi internetes cégeknek hely irodákat kell nyitniuk. A Reuters értesülései szerint összesen 13 cég az, amely nem felel meg ennek a kritériumnak. A szóban forgó cégek listáján megtalálható az Apple, a Google, a Meta (Facebook), a Twitter, a TikTok és a Telegram is.

Az orosz törvény szerint azok a cégek, amelyek nem nyitják meg időben irodáikat, fizikailag elérhető üzleteiket, teljes tilalom alá kerülhetnek, vagy korlátozhatják a hirdetéseiket és az adatgyűjtési tevékenységüket. Ezeknek a cégeknek nem csupán irodákkal kell rendelkezniük az országban, bele kell egyezniük abba is, hogy korlátozzák az orosz jogszabályokat sértő információkhoz való hozzáférést.

Oroszország már korábban is fellépett a külföldi technológiai cégekkel szemben. A közelmúltban 12 millió dollárra bírságolta az Apple-t, trösztellenes jogsértések miatt, de a Samsung is tiltás alá került, szabadalomsértés miatt nem értékesíthetik hajlítható okostelefonjaikat.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét