Az Apple uralja az okosóra piacot az idei év első negyedévében is

A global okosóra piac 48%-kal nőtt az idei év első négy hónapjában, az előző évhez képest. A Counterpoint Research elemzése szerint az Apple még mindig piacvezető szerepben van, mégpedig 35.8%-os részesedéssel. A Samsung szintén nem panaszkodhat. Ők 127%-os növekedést értek el tavalyhoz képest, így már a második helyen vannak, 11%-os részesedéssel. A harmadik helyen a kínai imoo áll, 9.2%-os részesedéssel.

Ahogy láthatjuk, az okosóra piac növekedése még korántsem ért véget. Ez főként azért van, mert még mindig tudnak hasznos újdonságokat behozni a gyártók. Valamint a modellek kinézete is sokrétű, köszönhetően a Samsung Fitbit-nek vagy akár a Huawei-nek.

Az Apple uralja az okosóra piacot az idei év első negyedévében is

Az elemzők szerint a Samsung nagy előnye a tradicionális megjelenés, a javított üzemidő és az LTE támogatás. Ezzel szemben az Apple Watch 4-ben a különböző egészségügyi szolgáltatásokat szeretik a felhasználók. Ezt további 20 országban próbálja jelenleg bevezetni az Apple. Az NFC és GPS támogatás, valamint a különböző sporttevékenységek mérése szintén fontos a vásárlók számára.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?