Az Apple Vision Pro 6,5 MP-es 3D kamerával, 16 GB RAM-mal és a leggyorsabb Apple M2-vel rendelkezik

0
27

Az USA-ban történő értékesítés kezdetén az Apple végre megerősítette a Vision Pro teljes specifikációs listáját. Az iPhone gyártója még tartogatott néhány meglepetést, például a memóriabővítés lehetőségét vagy a beépített processzor részleteit.

Az Apple Vision Pro mától előrendelhető az Egyesült Államokban, Európában 2024 első felére tervezik a megjelenést. A cupertinói technológiai óriás végre további részleteket közölt a vegyes valósággal rendelkező headset funkcióiról. Most már biztos, hogy a Vision Pro az Apple M2 leggyorsabb verziójával lesz felszerelve, amely négy teljesítménymagot, négy hatékony magot és egy tíz számítási egységgel (PU) rendelkező grafikus chipet kap.

Az Apple Vision Pro 16 GB RAM-ot használ, amely megoszlik a processzor és a grafikus chip között. Az integrált Apple R1 chip állítólag 12 ezredmásodpercre csökkenti a késleltetést, és 256 GB/s-ra növeli a memória sávszélességét – a normál Apple M2 “csak” 100 GB/s-ot ér el, sőt az Apple M2 Pro is csak a 200 GB/s-ot. A headset alapfelszereltsége 256 GB flash memória, de ez további 200 dollárért 512 GB-ra, 400 dollárért pedig 1 TB-ra bővíthető.

A headset micro OLED kijelzői összesen 23 millió pixelesek, a DCI-P3 színtér 92 százalékát képesek megjeleníteni, és akár 90 Hz-es, 96 Hz-es vagy 100 Hz-es képfrekvenciával is működtethetők – ezek az opciók biztosítják, hogy a videók simán, 24, 30 vagy 50 képkocka/másodperc sebességgel is megjeleníthetők legyenek. Kiábrándító azonban, hogy a „virtuális monitorok” csupán 1080p felbontást tudnak.

A térbeli videók rögzítésére alkalmas sztereoszkópikus 3D kamera felbontása 6,5 “sztereó megapixel”, 18 mm-es f/2.0-s objektívvel. Az Apple Vision Pro támogatja a Wi-Fi 6-ot, a Bluetooth 5.3-at, valamint a Dolby Vision, HDR10 és HLG HDR formátumokat. Az Apple Lossless és FLAC fájlok mellett a filmeknél általánosan használt Dolby Atmos és Dolby Digital Plus hangformátumok is támogatottak. A headset súlya 600 és 650 gramm között van (konfigurációtól függően). A csomagolás egy 30 wattos USB-C töltőt, egy akkumulátort, egy 1,5 méteres kábelt és egy polírozó kendőt tartalmaz.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét