Az Asus ROG Phone 8 Pro felülmúlja az iPhone 15 Pro Max-ot a Call of Duty Warzone Mobile-ban „high” beállításokon

0
1935

A Call of Duty Warzone Mobile elérhetővé vált Android és iOS telefonokra. Mivel ez egyetlen AAA játék, ami okostelefonokra is megjelent, muszáj összehasonlító teszteket csinálni. Magától értetődő, hogy az egyik legjobb összecsapás az Apple nagyágyúja, az iPhone 15 Pro Max és a nemrégiben piacra dobott, játékra összpontosító Asus ROG Phone 8 Pro között lesz.

A Dame Tech nevű YouTuber két Android zászlóshajót és a csúcskategóriás iPhone 15 Pro Max-ot állította szembe egymással CoD Warzone alatt. A YouTuber által összehasonlított két Android telefon a Samsung Galaxy S24 Ultra és az Asus ROG Phone 8 Pro volt.

A kettő közül az utóbbi lenyűgöző teljesítményt nyújtott. Ami azt illeti, az Asus ROG Phone 8 Pro még az iPhone 15 Pro Max-et is legyőzte high beállításokon. Körülbelül 7%-kal volt gyorsabb, 81,3 átlagos FPS-sel.

Másrészt az iPhone 15 Pro Max átlagosan 75,6 FPS-t ért el high-on. Ami a Galaxy S24 Ultra-t illeti, rosszabbul teljesít, mint az Apple zászlóshajója, 56,7 átlagos FPS-sel azonos vizuális beállítások mellett. Ez azért aggasztó, mert egy overclockolt Snapdragon 8 Gen 3 duruzsol benne.

Úgy tűnik, hogy az Asus ROG Phone 8 Pro kiváló hűtése tette lehetővé Snapdragon 8 Gen 3 CPU-ja és Adreno GPU-ja jobb teljesítményét. Ennek apropóján, annak ellenére, hogy az iPhone 15 Pro Max átlagos FPS-e alacsonyabb, csúcshőmérséklete a benchmark alatt 41 Celsius-fok volt, ami ugyanaz, mint a versenytársé. A Galaxy S24 Ultra valamivel magasabb volt, 43 Celsius-fok.

Egy másik dolog, amit meg kell jegyezni, hogy az iPhone 15 Pro Max képes akár „peak” grafikai beállításra is Call of Duty Warzone Mobile-ban, ami 1,7-szer nagyobb felbontást jelent, mint „high” esetében. A teszt viszont mindhárom készülék esetében „high”-on készült.

Konklúzióként azt érdemes kiemelni, hogy az iPhone hűtés nélkül képes brutális teljesítményre, ezzel szemben a Samsung elszomorítóan szerepel. Alább beágyazzuk az összehasonlító videót – tanulságos.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét