Az AT&T és a Verizon csökkenti az 5G tornyok energiafelvételét, válaszul a reptéri korlátozásokra

0
30

Két hatalmas szolgáltató, az AT&T és a Verizon úgy döntött, hogy korlátozza az 5G tornyok kibocsátási mértékeit, válaszül az FAA (Federal Aviation Administration – Szovetségi Légiközlekedési Hatóság) azon aggodalmára, miszerint a középsávú 5G zavarhatja a repülőgépek magasságmérőit. Továbbá a két cég 2022. január 5-re halasztotta a középsávos 5G bevezetését is.

Az FAA közleményt adott ki, melyben aggodalmát fejezi ki azzal kapcsolatban, hogy a légijárművek magasságmérőit zavarhatja a középsávú 5G. A közlemény után az AT&T és a Verizon 2022. január 5-re halasztotta az ilyen jelet sugárzó tornyok beindítását. Az indulástól számított első 6 hónapban pedig csökkentett kapacitással fognak üzemelni ezen 5G tornyok.

Míg az FAA tanulmányokra alapozza állítását a zavaró jellel kapcsolatban, a két szolgáltató fenttartja álláspontját, miszerint a világon nincs rá példa, hogy a középsávú 5G zavarna rádiós magasságmérőt.

Nem az FAA az egyetlen hatóság, ami aggódik az 5G és a berendezések közötti interferencia miatt, korábban beszámoltunk róla, hogy Kanada 26 reptéren tiltotta be az 5G tornyokat.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét