Az AT&T megerősítette, hogy rengeteg ügyféladat szivárgott ki

0
1658

Az Egyesült Államok legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója jelenleg azt vizsgálja, hogy 73 millió (jelenlegi és korábbi) ügyfél adatai hogyan kerültek ki a darkwebre. Az AT&T megerősítette a szivárgást, azt azonban tagadják, hogy bármilyen rendszerbehatolást történt. Szerencsére az adatok legalább fél évtizedesek.

Bár az ügyfelek információinak kiszivárgása mindig rossz, az internetre kerülő adatok korát is figyelembe kell venni az ilyen események súlyosságának megítélésekor. Sőt, az ilyen fiaskók segíthetnek mindenkinek megtanulni egy alapvető leckét a digitális biztonság és az adatvédelem terén: a jelszavak rendszeres megváltoztatása mindig jó ötlet!

Tegnap az AT&T megerősítette, hogy két héttel ezelőtt több mint 5 éves ügyféladatok szivárogtak ki hatalmas mennyiségben, melyek a darkweben bukkantak fel.

A fent említett adatkészlet olyan személyes adatokat tartalmaz, mint a társadalombiztosítási számok, az AT&T számlaszámok, jelszavak és elérhetőségek. A belső és külső szakértők által készített előzetes elemzés feltárta, hogy körülbelül 7,6 millió jelenlegi AT&T számlatulajdonos és körülbelül 65,4 millió korábbi számlatulajdonos érintett az ügyben.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét