Az EA fontolóra vette, hogy hirdetéseket tegyen a játékokba

0
1582

Bár az Electronic Arts 2021-ben kijelentette, hogy nem akar hirdetéseket integrálni a játékokba, a közelmúltban megjelent egy konferenciahívás jegyzőkönyve, melyben a ’dinamikus hirdetésbeillesztés’ alkalmazásáról volt szó.

Az EA egy 2024. május 7-i konferenciahívásban – amelynek szerkesztett jegyzőkönyve az interneten is elérhető – vitatta meg a hirdetések játékokba való integrálásának lehetőségét. Úgy tűnik, hogy a vállalat dinamikus hirdetésbeillesztést (DAI) tervez. Ez egy olyan technológia, amely intelligensen jeleníti meg a hirdetési tartalmat a felhasználói szokások, érdeklődési körök és korábbi adatok alapján. Andrew Wilson, az EA vezérigazgatója a következő megjegyzéseket tette a konferencián:

“A reklámozásnak lehetősége van arra, hogy a növekedés jelentős motorja legyen számunkra. Jelenleg a vállalaton belül vannak olyan csapataink, amelyek azt vizsgálják, hogyan implementálják ezt nagyon átgondoltan a játékélménybe.”

2021-ben az Electronic Arts azt mondta a PC Gamernek, hogy nem tervezi a játékon belüli reklámozást. Egy 2022 májusi konferenciahívásában azonban Andrew Wilson vezérigazgató azt mondta, hogy a reklámoknak akkor van helye a videojátékokban, ha „nagyon jól csinálják”.

techkalauz.hu – az online techmagazin