Az első igazi okosóra, a GEAK Watch Android

0
175

Az okosóra kifejezést manapság egyre gyakrabban hallhatjuk, de a legtöbb esetben a termék vizsgálatát követően rájövünk, hogy ez korántsem helyes terminus. Sokan a legnagyobb és legnyilvánvalóbb áttörést az Apple-től várják, vélhetően nem is hiába. Azonban még mielőtt egy almás termék jelenne meg a piacon érdemes egy pillantást vetnünk a shanghaji Shanda vállalat által piacra dobott GEAK Watch-ra.

Az első igazi okosóra, a GEAK Watch Android 

Az óra a MOTOACTV-nak köszönhetően 802.11b/g/n WiFi modullal rendelkezik, Android 4.1 fut rajta mely közvetlen OTA fejlesztéseket is képes futtatni. Segítségével készíthetünk vezeték nélküli ad hoc hálózatokat üzeneteink kezelése végett, sőt hangfelismerő révén beszédünk rögtön meg is jelenhet szöveg formájában. Ennyi azonban korántsem elég, található még itt GPS, FM rádió (igen, jack bemenettel egyetemben), Bluetooth 4.0 és NFC. 

Hirdetés

A Shanda tanulhatott a Samsung-tól is, ugyanis a GEAK Watch tele van tömve temérdek szenzorral is, mely figyel minket alvás közben; pulzus, vérnyomás, testhőmérséklet (ezek segítségével következtet az aktuális hangulatunkra) és még a megtett lépteinket is számon tartja. 

Mindezt sikerült valahogy a 8 milliméter vastag házba belepréselni, a készülék lelke az 1 GHz-en ketyegő Ingenic JZ4774 MIPS architektúrára épülő CPU, de van még mellette 512 MB RAM és 4 GB tárhely is. 500 mAH lithium polymer akkumulátor hivatott mindezt működésben tartani, hogy mennyire sikeresen arról még nincs szó. A kijelző 1.55 hüvelyk, 240x240p multi-touch-os OGS, a teljes okosóra pedig az IPX3-as szabványnak megfelelő vízállósági bizonyítvánnyal rendelkezik.

Forrás: engadget.com

Gabe

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét