Az Epic Games és a Spotify megalapították az új „anti-app-tax” (adó nélküli appok) szervezetet

0
142

Az Epic Games már régóta vívja csatáját az Apple-lel, aminek tárgya az Apple 30%-os részesedése minden, az App Store-on keresztül történt értékesítés után.

A történet ott kezdődött, amikor az Epic Games nem fizetett az Apple-nek megfelelően. A Fortnite játékban – habár ingyenes – lehetőség van vásárolni valós valutáért, például skineket. Ezen tranzakciók után „felejtett el” fizetni az Epic, és miután nem pótolták ezt, az Apple teljesen letiltotta az App Store-ból a Fortine-ot.

Az új non-profit szervezet, melyet CAF (Coolation for App Fariness) névre kereszteltek azért jött létre, hogy az Apple, illetve Google (Play Store) „tisztességtelen” gyakorlatát megváltoztassák. Az App Store, valamint a Google Play teljes mértékben az Apple, valamint a Google tulajdonában állnak, ezért érdekes, hogy is akarnak a CEF tagjai beleszólni ebbe.

Hirdetés

A két cégóriáshoz csatlakoztak még mások, köztük a Match Group (sok nagy alkalmazás van a tulajdonában, pl. a Tinder), valalmint a Basecamp és a Tile.

A CAF kijelentette, hogy folytatja a fejlesztők „érdekeinek és jogainak védelmét”, amelyhez már egy tervet is készített.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét