Az EU kötelezné az elektronikai gyártókat, hogy egységesen USB-C csatlakozót használjanak

0
59

Javaslatot tett az Európai Bizottság arra vonatkozóan, hogy minden gyártó alkalmazzon USB Type-C csatlakozót kisebb elektronikai eszközein. Ide tartoznak például az okostelefonok, táblagépek, fejhallgatók, hordozható hangszórók, fényképezők és kézikonzolok is. Másrészt támogatniuk kéne a legalább 25 Wattos töltést is, de ehhez nem lennének kötelesek töltőt szolgáltatni a gyártók.

Most sincs nagy szórása a piacon, három lehetősége van jelenleg a gyártóknak: Lightning (Apple), Micro USB és USB Type-C. A Bizottság szerint ez lehetne egységes is, az USB-C lenne a kiválasztott.

Ez ellen már az Apple fel is szólalt, szerintük ez a döntés akadályozná az innovációt. (szerkesztői vélemény: abból a szempontból egyet tudok érteni, hogy a gyártók ezáltal nem tudnának „hirtelen” egy másik csatlakozóra váltani, hogyha az sokkal jobb, mint az USB-C)

Hirdetés

Na nem kell aggódni, az irányelvet először az Európai Parlamentnek és az Európai Tanácsnak is el kell fogadnia azelőtt, hogy hatályosulna. Ha ez meg is történik, mire hatályos lesz a szabály, az még több évbe telik, tehát bőven lenne ideje a gyártóknak alkalmazkodni.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét