Az idei év első negyedévében 20%-kal nőtt az okosórák piaca

0
92

A Strategy Analytics közzétette legújabb elemzését az okosórák piacát illetően. Az elemzés szerint az ide év első negyedévében a piac 20%-os növekedést mutat az előző évhez képest. Ez hozzávetőlegesen 14 millió eladott okosórát jelent a kimutatás szerint. Talán nem meglepő, hogy az Apple a korábbiakhoz hasonlóan megint a piacvezető szerepét tudhatja magáénak. Ők egyedül 7.6 millió eszközt értékesítettek ebben a negyedévben, ami a piacon 55%-os részesedést jelent.

Az idei év első negyedévében 20%-kal nőtt az okosórák piaca

Őket elég rendesen lemaradva a Samsung követi, 1.9 millió eladott eszközzel. Illetve még érdemes megemlíteni a Garmin-t is, akik a tavalyi évhez képest 33%-os növekedést értek el, 1.1 millió eladott okosórával.

Az Apple, a Samsung, a Garmin és a Fossil mind növelni tudták az eladásaikat ebben a periódusban. A Samsung piaci részesedése azonban 14.9%-ról 13.9%-ra esett. Ez főleg a COVID-19 okozta bezárásoknak köszönhető, ami nagyban érinti Dél-Korát. Az okosórák piacán ebben a negyedévben nyújtott erős teljesítménye ellenére a piaci elemzők azt jósolják hogy a második negyedévben tovább csökkenhetnek az eladások, viszont az év második felében erősödhet a vállalat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét