Az Intel mérései szerint az új i9 erősebb az AMD Ryzen 9 5950X-nél egymagon, valamint tárolási teljesítményben is

0
131

Megosztotta az Intel legújabb i9-eseük, azaz a 11900K-nak PCMark 10-ben mért tárolási teljesítményének összehasonlító eredményeit, mi szerint a következő-generációs Intel zászlóshajú 11%-ot ver az AMD Ryzen 9 5950X-re. Ezenkívül egy új CPU-Z eredmény szerint egymagos teljesítményben is visszavette a vezetést az Intel.

Hivatalos és nemhivatalos benchmark eredmények is érkeztek az i9-11900K-ról, amelyeket összevetettek a félelmetesen erős AMD Ryzen 9 5950X-szel. A hivatalos (Intel által közzétett) előzetest PCMark 10 Quick System Drive Benchmarkban végezték el, az Intel Godzillájának ellenfele pedig az AMD Kong-ja volt. Az Inteles lapkakészlet 11%-os többletteljesítményt nyújtott ebben a tesztben.

Az Intel hozza a formáját a ködös és zavaros összehasonlításaival, ugyanis egy 8 magos 125 W-os lapkát hasonlíthat egy 16 magos 105 W-os processzorral. Nem meglepő, hogy a kommentelők is nagyon szkeptikusak az eredményekkel kapcsolatban. Az Intelnél viszont kétségtelenül értenek a marketinghez, tehát bajuk biztosan nem lesz belőle.

Hirdetés

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét