Az Nvidia felvásárolná az Arm-et, a chipóriásoknak tetszene az ötlet

0
188

Tavaly szeptemberben jelentették be, hogy az Nvidia a SoftBank segítségével 40 milliárd dollárért felvásárolná az angliai Arm félvezetőgyártót. Az ügyletnek most lendületet adott, hogy a világ három legnagyobb chipgyártója támogatná az ötletet.

Elsőszámú vásárlói a a cambridge-i székhelyű Arm-nak a Broadcom,  MediaTek és a Marvell Technology Group. Ők nyilvánosan támogatták a felvásárlást, amely nemzetbiztonsági okokból aggályokat vetett fel – jelentette a Sunday Times. Támogatásuk bejelentése éppen akkor történt, amikor az Egyesült Királyság Verseny- és Piacfelügyeleti Hatósága olyan felülvizsgálatra készült, amely megakadályozhatja a felvásárlást. A lehetséges üzletet az Egyesült Államokban, az Európai Unióban és Kínában is vizsgálják.

Az Arm több mint 500 vállalatnak kínálja terveit, amelyek ezek alapján saját chipeket gyártanak. A rivális Qualcomm és a technológiai óriások, köztük a Microsoft attól tartanak, hogy az Nvidia korlátozhatja a vállalat technológiájának kínálatát a versenytársak számára, vagy emelheti az árakat, és valljuk be, erre nagy esély lehet.

Hirdetés

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét