Az Nvidia piaci kapitalizációja olyan gyorsan növekszik, hogy már az Amazon és az Alphabet nyakában liheg

0
47

…köszönhetően az egyre növekvő mesterséges intelligencia iránti keresletnek. A sokak által csak „team grennek”, azaz zöld csapatnak nevezett Nvidia több mint 300%-os nyereséget ért el éves szinten, és most azt helyezték kilátásba, hogy az Alphabet (Google) és az Amazon nyomdokaiba lép.

2024 eleje óta az Nvidia piaci kapitalizációja csaknem 50%-kal nőtt, 1,2 billió dollárról most 1,72 billió dollárra ugrott. Évről évre a Team Green több mint 300%-kal nőtt az AI-gyorsítók iránti nagy keresletnek köszönhetően, és a vállalat már közel áll ahhoz, hogy utolérje az Egyesült Államok 4 legnagyobb vállalatát.

Összehasonlításképp: Az Amazon jelenleg 1,76 billió dollárnál jár, míg Az Alphabet (Google) nem sokkal előrébb, alig több mint 1,8 billió dolláron áll. A gyors növekedés és a mesterséges intelligencia hardverek iránti egyre növekvő kereslet miatt nem lenne túl meglepő, ha az Nvidia hamarosan elérné a csúcsot, ahol az Apple 2,91 billió dollárral, a Microsoft pedig 3,08 billió dollárral uralkodik.

A Bloomberg jelentése szerint CSAK az elmúlt egy hónapban annyit nőtt az Nvidia kapitalizációja, mint a Tesla teljes kapitalizációja – igen, jól olvasod. Azonban aggodalomra ad okot, hogy az ilyen nyereség esetleg nem fenntartható, és a befektetők izgatottan várják az Nvidia előrejelzéseit, amelyeket meg kell osztani az e havi legutóbbi bevételi felhívásban.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét