Az okos IT fenntartható működése csak egy kattintásnyira van a Lenovo CO2-kompenzációs szolgáltatásának bővítésével

0
372

A Lenovo Legion és Yoga vásárlók mostantól a környezet javára kompenzálhatnak, ha CO2 Offset szolgáltatással egészítik ki

Egy évvel azután, hogy a Lenovo™ új szén-dioxid-kibocsátás-kompenzációs programot vezetett be a kereskedelmi Think PC-k számára, bejelentette a CO2-kompenzációs szolgáltatásának kiterjesztését a fogyasztói PC-portfóliójára is. Jelenleg minden Lenovo Legion™ és Yoga™ PC-n – beleértve a CES®-en bemutatott darabokat is – elérhető Lenovo CO2 Offset Service egyszerű és átlátható módot kínál a fogyasztóknak a szén-dioxid-kibocsátás kompenzálására és a környezetvédelemre az ENSZ számos klímavédelmi projektjei egyikének támogatásával.

A Lenovo az egyik első PC-gyártó, amely szén-dioxid-kompenzációs szolgáltatást vezetett be az IT iparágban, annak érdekében, hogy ügyfeleit segíthesse saját környezetvédelmi céljaik elérésében. Ez azonban csak az egyik része a vállalat szélesebb körű környezetvédelmi, társadalmi és kormányzási stratégiájának (ESG). Felismerve az emberi tevékenységek bolygónkra gyakorolt hatását, a Lenovo elhivatott lépéseket tett az üvegházhatású gázok (GHG) légköri kibocsátásának csökkentése érdekében.

“Mivel a Lenovo saját, tudományosan megalapozott kibocsátás-csökkentési célokat tűzött ki, tisztában van az éghajlatváltozás mérséklésére irányuló globális erőfeszítések fontosságával. A CO2-kompenzációs szolgáltatásunk bevezetésének mindig is az volt a célja, hogy támogassuk ügyfeleinket saját fenntarthatósági törekvéseikben, és büszkék vagyunk arra, hogy ezt a támogatást most már a kereskedelmi téren túl a fogyasztói ügyfeleinkre is kiterjeszthetjük. Ez csak egy újabb része annak a merész átalakulásunknak, amelynek során a szolgáltatás mellett megoldást is kínálunk” – mondta Andrej Durasinovic, a Lenovo nemzetközi fogyasztói szolgáltatások, és Solutions & Services Group ügyvezető igazgatója.

﷟A kutatások azt mutatják, hogy a fogyasztók 50%-a a fenntarthatóságot fontos vásárlási kritériumnak és megkülönböztető tényezőnek tekinti. Miközben a vállalkozások nagy szerepet játszanak az emberi tevékenységből eredő megnövekedett üvegházhatásúgáz-kibocsátás kezelésében, sok fogyasztó igyekszik kivenni a maga részét, és egyre nagyobb jelentőséget tulajdonít a fenntartható termékeknek.

A 12 hónappal ezelőtti indulás óta a Lenovo CO2 Offset Service szén-dioxid-kompenzációi világszerte hozzájárultak a közösségek fenntartható fejlődéséhez, például a levegő és a víz minőségének javításához, az energiafogyasztás csökkentéséhez és a biztonságos hulladékkezelés támogatásához. Eddig a Lenovo üzleti ügyfelei a Think PC-k (asztali számítógépek, munkaállomások, laptopok) vásárlása során több mint 500 000 tonna szén-dioxid kibocsátását egyenlítették ki. Ez több mint 100 000 személygépkocsi által egy év alatt kibocsátott üvegházhatású gáz mennyiségének felel meg.

A szén-dioxid-kompenzáció elfogadása a fenntarthatóbb jövő támogatása érdekében

Finnország piacvezető távközlési cégeként az Elisa több mint 2,8 millió lakossági, vállalati és közigazgatási ügyfelet szolgál ki több mint 100 piacon. Az Elisa a digitalizáció révén igyekszik tenni a fenntartható jövőért, és több mint 10 éve elkötelezett az éghajlatváltozás mérséklése mellett. A Lenovo CO2 Offset Service első ügyfelei között az Elisa kezdetben az alkalmazotti készülékeihez biztosította a szolgáltatást.

Úgy gondoljuk, hogy a Lenovo CO2 Offset Service hozzáadott értéket jelent ügyfeleink számára, és segít küldetésünk megvalósításában a termékkínálatunkon keresztül” – mondta Ville Valkama, az Elisa Vendors & Consumer Electronics üzletágának igazgatója és vezetője.

Lenovo ügyfélként és kiskereskedelmi partnerként az Elisa CO2-kompenzációval rendelkező Lenovo PC-ket értékesít vállalati ügyfélkörének, illetve felméri rá az igényt a fogyasztók között is.

Valkama, az Elisa munkatársa hozzátette: “Akár távmunkáról, akár virtuális tanulásról, vagy streameléséről van szó, a PC elengedhetetlen a fogyasztói ügyfeleink számára a digitális jövő lehetővé tételéhez. A mi feladatunk az, hogy a legjobb digitális eszközöket kínáljuk, és a Lenovo új termékeivel és szolgáltatásaival ezt fenntartható módon is megtehessük.”

Elérhetőség

A CO2-kiegyenlítési szolgáltatás minden Lenovo Think PC-n elérhető, és 2022 januárjától a Lenovo.com oldalon keresztül vásárolt Lenovo Legion és Yoga PC-kre is kiterjesztésre kerül.2

A Lenovoról

A Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) egy 60 milliárd dolláros bevételű Fortune Global 500 vállalat, amely világszerte 180 piacon szolgálja ki ügyfeleit. A mindenki számára elérhető intelligensebb technológiát célzó merész jövőképünkre összpontosítva olyan világmegváltó technológiákat fejlesztünk, amelyek (az eszközök és az infrastruktúra révén) ügyfelek millióit látják el energiával és teszik őket erősebbé (a megoldások és szoftverek révén) minden nap, így együttesen egy befogadóbb, megbízhatóbb és fenntarthatóbb digitális társadalmat hoznak létre világszerte mindenki számára. További információért látogasson el a https://www.lenovo.com weboldalra és olvassa el a legfrissebb híreket a StoryHub-on keresztül.

Az Elisa-ról

Az Elisa küldetése a fenntartható jövő a digitalizáció révén. Úttörők vagyunk a távközlési és digitális szolgáltatások és technológiák terén. Fenntartható megoldásokat kínálunk több mint 2,8 millió fogyasztói, vállalati és közigazgatási ügyfélnek a finnországi és észtországi fő piacainkon, valamint több mint 100 országban. Finnországban az Elisa piacvezető a távközlésben, nemzetközi együttműködő partnereink közé tartozik például a Vodafone és a Tele2. Az Elisát a Nasdaq Helsinki tőzsdén jegyzik. 2020-ban bevételünk 1,89 milliárd eurót tett ki, és több mint 5000 embert foglalkoztattunk. Az Elisa szén-dioxid-semleges vállalat. Kövessen minket a következő social media felületeken: elisa.com, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét