Az OmniVision bemutatta második generációs 200 MP-es kameráját a következő generációs csúcsmobilokhoz

0
739

Az OmniVision azt állítja, hogy rengeteg tapasztalatot szereztek az első generációs 200 MP-es érzékelőjük kiadása óta. Ezt a tapasztalatot felhasználva fejlesztették ki új ’sokmegapixeles’ kamerájukat, melyen fejlődött az autofókusz és a gyenge fényviszonyok között készített kép minősége is. Az új OVB0A olyan pixelekkel is rendelkezik, amelyeket az OEM a világ legkisebbjeként hirdet.

Fent említett vállalatunkon kívül jelenleg egyetlen másik cég van, aki piacra dobott 200 MP-es kamerát (telefonba), ez a Samsung. Az új csúcskategóriás érzékelő nem a legnagyobb az iparágban; Valójában 1/1,395 hüvelykes méretével kisebb, mint elődje, az OVB0B. Ez az újabb modell azonban az OmniVision 0,56 µm-es pixeleivel rendelkezik, ami a mobil képtechnológia által ismert legkisebb képpont.

Ennek ellenére ez azt is jelenti, hogy az OVB0A képpontjai és a vörös fény hullámhossza összeegyeztethetetlen – ezt még maga az OmniVision is elismeri. Ugyanakkor azt is állítja, hogy az érzékelő „100%-os” négyfázisú detektálása (QPD) és kvantumhatékonysági specifikációi ezt pótolják, és biztosítják, hogy teljesítménye továbbra is megegyezzen az OVB0B teljesítményével, amikor a teljes látható fényspektrumot rögzíti.

Másrészt az OmniVision legújabb 200 MP-es komponensét is úgy hirdeti, hogy „kategóriájában a legjobb teljesítményt nyújtja gyenge fényviszonyok között”. Legkorábban 2022 Q4-ben kezdenek vele dolgozni a telefongyártók, azaz legközelebb 2023-ban láthatjuk telefonba szerelve.

(Ne feledjük, a megapixel (MP) nem minden, egy kisebb MP-es kamera simán lehet jobb magas MP-es társánál.)

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét