Az új Asus Zenbook 14 OLED 2024-nek van egy nagy hibája

0
732

Az Asus új Zenbook 14 OLED egy jó subnotebook, amely különösen könnyű házzal és gyönyörű OLED-képernyővel büszkélkedhet. A teszterek azonban beszámoltak egy hibáról, ami a hűtést illeti.

Az Asus Zenbook 14 OLED 2024 egy érdekes, 14 hüvelykes ultrabook, amely sok pozitívummal rendelkezik, de egy nagy gyengesége a mindennapi használat során elég bosszantóvá válhat. A készülék egyrészt nagyon könnyű, mindössze 1,2 kg-ot nyom, és még így sem kell kompromisszumot kötni a fémház stabilitását illetően. Ugyanez elmondható a csuklópántjáról is.

Az Intel új Meteor-Lake processzora nagyon jó teljesítményt nyújt rövid távú terhelés mellett, de sajnos ez a magasabb, 64 wattos teljesítménykorlát rovására megy. Ez túlterheli a szabadalmaztatott 65 wattos tápegységet, a hűtése pedig egyszerűen túl gyenge, mivel a single-fan (azaz egy ventilátoros) rendszer már az egyszerű feladatok során is működésbe lép. Egy erősebb hűtőegység biztosan jobb választás lett volna ebből a szempontból.

Ezen kívül a teszterek furcsa elektronikus zajokról is beszámoltak, amelyek bosszantóak lehetnek a mindennapi használat során. Egyébiránt egy remek notiról beszélünk, igazán minőségi felépítésben.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét