Az új Rocket Lake-S legyőzheti az új Ryzeneket?

0
479

Az Intel hivatalosan is bejelentette a Core i9-11900K-t és ezzel együtt néhány játék-összehasonlítást is felfedett az AMD Ryzen 9 5900X-szel. Korábban az Intel azt mondta, hogy a Rocket Lake-S esetében kétszámjegyű IPC-fejlesztésekre lehet számítani, most kiderült, hogy ez a szám akár 19% is lehet. Az Intel azt állítja, hogy az iGPU teljesítménye és a Deep Learning Boost AI funkcióinak integrációja akár 50%-kal is javulhat.


Végre bemutatták a Core i9-11900K játékteljesítményét a Ryzen 9 5900X-szel szemben. A számok azt mutatják, hogy az Intel képes lesz visszaszerezni az első helyet, amelyet az AMD Zen 3 Vermeer Ryzen 5000 asztali processzorok egy rövid ideje már birtokolnak. Vegyük viszont figyelembe, hogy ezek a gyártó mérései, és a valós képet csak a független tesztekben ismerhetjük majd meg.

Az Intel összehasonlításai szerint a Core i9-11900K játéktól függően 2-8% -kal gyorsabb, mint a Ryzen 9 5900X. Úgy tűnik, hogy az új Rocket Lake-S képes lesz megfogni a Zen 3-at játékban, de a győzelmet még ne könyveljük el, hiszen nem ismerjük az energiafogyasztást és hőmérséklet-méréseket sem.

Hirdetés

Röviden kitért a gyártó a készülő Tiger Lake-H 45 W-os processzorokra is, amelyek laptopokhoz készültek. Nem tudtunk meg sokat, de azért egy pár információt elárult a gyártó. A készülő CPU-k 8mag 16 szálas 5Ghz-es teljesítmény mellett támogatni fogják a WIFI6/6E sávokat és a Thunderbolt 4-et is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét