Az újdonsült kutatási technológiája révén mutatta be új termékeit és megoldásait a CES-en a Lenovo

0
31

A 2024-es CES megnyitotta kapuit Las Vegasban, az Egyesült Államokban január 9-én, és a Lenovo itt mutatta be legújabb termékeit és innovációit. A Lenovo Research által kifejlesztett vagy támogatott kulcsfontosságú technológiai újítások számos terméket gazdagítanak, és ezek közül kiemelkedik az AI PC technológia, a szemüveg nélküli 3D kijelzőmotor, a „járműszámítógép”, a magasfényű rozsdamentes magnézium, valamint a laptopokhoz tervezett kettős rendszer és dupla AI hibrid megoldások. Emellett bemutatták az intelligens PC fedelének testreszabhatóságát is, amely egy vadonatúj technológia. A Lenovo tehát továbbra is kulcsszerepet játszik a technológiai fejlesztések terén, és fontos szolgáltatója marad az iparágnak.

AI PC technológiák

A Lenovo Research által kifejlesztett kulcsfontosságú technológiák hatékonyan járulnak hozzá a Lenovo AI PC fejlesztéséhez. Az egyik kiemelkedő funkció a személyes tudásvezérelt alapmodell-generálás és interakció, amely lehetővé teszi az AI PC számára, hogy pontosan rögzítse a felhasználók nyelvi szokásait és preferenciáit. Ez a fejlett funkció folyamatosan tanul és alkalmazkodik a felhasználók interakciói alapján, megértve és reagálva minden egyes felhasználó személyre szabott igényére. Ezáltal az AI PC személyesebb és intuitívabb felhasználói élményt kínál, miközben dinamikusan alkalmazkodik az egyedi felhasználói preferenciákhoz és szokásokhoz.

A finomhangolt rendszervezérlés lehetővé teszi a Lenovo számára a hatékony rendszerüzemeltetést és zökkenőmentes felhasználói élmény nyújtását. Ennek eredményeként a rendszer optimális adatfeldolgozási sebességet, erőforrásallokációt és energiafogyasztás-kezelést biztosít. Az iparágvezető modelltömörítés és inferencia-gyorsítás technológiája gyors és könnyű modellek létrehozását teszi lehetővé, jelentősen javítva a feldolgozási sebességet. Ezáltal a Lenovo AI PC kiváló teljesítményt és hatékonyságot nyújt minden tekintetben.

A „felhasználói forgatókönyv” szintén kiemelkedő szerepet játszik, biztosítva a testreszabott optimalizációt különféle helyzetekhez. Ennek eredményeként az AI PC garantálja a megfelelő teljesítményt és hatékonyságot, javítva ezzel a felhasználók életminőségét és munkahatékonyságát.

Szemüveg nélküli 3D kijelzőmotor

A Lenovo szemüveg nélküli 3D kijelző motorja mérföldkőnek számít a jelenlegi kijelző technológiákban. A forradalmi, szemüveg nélküli 3D kijelző technológia középpontjában egy motor áll, amely képes egy átfogó 3D rendszer szintű kijelzőteret létrehozni. Ennek az innovációnak a lényege abban rejlik, hogy zökkenőmentesen integrálja a számos alkalmazási ökoszisztémát, beleértve saját valós idejű, nagy felbontású 2D-3D alkalmazásait is. Ez az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy teljesen belemerüljenek egy valósághű 3D környezetbe. A Lenovo szemüveg nélküli 3D kijelző technológiája egyedi élményt kínál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy interaktívan fedezzék fel a háromdimenziós tartalmakat, javítva ezzel az élményt és alkalmazhatóságot.

A Lenovo technológiájának köszönhetően a felhasználók mostantól példátlan 3D látványélményekben részesülhetnek, legyen szó filmnézésről, játékról vagy szakmai tervezésről. Ez az innováció nem csupán fokozott szórakozási élményeket kínál, hanem új lehetőségeket is nyit a szakmai alkalmazások terén, beleértve az oktatást, az egészségügyet és az ipari tervezést is. A Lenovo szemüveg nélküli 3D technológiája révén a felhasználók gazdagabb és sokoldalúbb élményekhez juthatnak, miközben kihasználják az innovatív lehetőségeket különböző szakterületeken.

Fontos kiemelni, hogy a Lenovo szemüveg nélküli 3D kijelző technológiája és annak megoldásai a használhatóság terén is jelentős fejlesztéseket értek el. Az intelligens kijelző felismeri a felhasználók nézési szokásait, és valós időben alkalmazkodik a nézési szög és távolság alapján, hogy optimális vizuális élményt biztosítson. A Lenovo által kifejlesztett szemüveg nélküli 3D kijelzővel kapcsolatos termékek bevezetése nemcsak a vállalat innovatív erejét demonstrálja ezen technológia terén, hanem új irányt is mutat az egész 3D kijelzőipar fejlődése számára.

Járművekkel kapcsolatos számítások

A Lenovo Vehicle Computing bemutatta új, fejlett önvezető vezérlőközpontjait és megoldásait, melyek a legújabb technológiai fejlesztéseket ötvözik.

Az AD1 önvezető vezérlőközpont az L4 szintű önvezetéshez az NVIDIA Thor X platformon alapul. Egychipes CPU-jának számítási teljesítménye 630K Specint2K6, és az AI számítási teljesítménye pedig 1000TOPS@INT8. Ez a vezérlőképesség alkalmazkodik különböző igényekhez, biztosítva a szükséges számítási teljesítményt.

Az AM1 intelligens vezetési vezérlő a TI TDA4VH platformon alapul, amely kiválóan alkalmas az L2++ szintű önvezetéshez. A CPU számítási teljesítménye 100K DMIPS, és számos ADAS funkcióval rendelkezik, beleértve a Navigate on Autopilot-ot (NOA), a sávváltozás figyelmeztetést (LDW) és a Home Zone Parking-ot (HPP).

Az L2 automatizált vezetés most már a standard konfigurációk között is elérhető az AE1 okos elülső kamerával, mely a Lenovo Vehicle Computing új automatizált vezetési megoldása. Az AE1 kifejezetten az A0 és A-osztályú autókhoz tervezett, 7 000 dollár alatti árkategóriájú járművekhez kínál megoldást. A kamera TI Sitara SoC-t használ, amely kis méretű, alacsony energiafogyasztású, és funkcionális szintű biztonságot nyújt az L2 automatizált vezetési feladatokhoz.

A VE1/VM1 okos pilótafülke-vezérlőközpontok X9 sorozatú intelligens chipeket alkalmaznak, lehetővé téve az Around View Monitor (AVM), vezetőfigyelő rendszer (DMS), Occupancy Monitoring System (OMS), digitális videorögzítő (DVR), Auto Parking Assist (APA) és más funkcionális modulok integrálását.

Az intelligens kölcsönhatás is kulcsszerepet játszik a vezetési élmény fejlesztésében. Ez a technológia egy heterogén számítási architektúrán alapul, és a CES 2024-en bemutatott fúziós észlelési és kölcsönhatási technológiák részei, melyek önállóan működnek a járműben. Ezek magukba foglalják a digitális emberi szimulációt és kölcsönhatást, a járműhasználati utasításokat, valamint az intelligens balesetkezelési iránymutatást, ezáltal kielégítve a különböző alkalmazási scenáriók igényeit.

Magasfényű rozsdamentes magnézium

A fogyasztói elektronikai termékek folyamatosan fejlődnek, és a könnyűség, esztétika és minőség egyensúlyának megtalálása kihívás az ipar számára.

A magnéziumötvözetek itt játszanak fontos szerepet, mivel a Föld legkönnyebb mérnöki anyagai közé tartoznak, ugyanis 33%-kal könnyebbek, mint az általánosan használt alumíniumötvözetek. Azonban a hagyományos magnéziumötvözetek könnyen korrodálódnak, ami korlátozza az alkalmazhatóságukat.

A Lenovo elkötelezett amellett, hogy a fogyasztói elektronikai termékeket „jól kinéző” és magas korrózióállóságú magnéziumötvözetekkel lássa el. Ez nemcsak felhasználói értéket képvisel, hanem hosszú távú stratégiai jelentősége is van a gyártóiparban. A Lenovo az AI anyaggenom-mérnökség alkalmazásával felgyorsította a projekt optimalizálását, és folyamatos innovációval és teszteléssel sikeresen kifejlesztett egy magasfényű rozsdamentes magnéziumötvözetet, amely tízszeres korrózióállósággal rendelkezik a jelenlegi piacon elérhető magnéziumötvözetekhez képest. Az új anyagösszetétel, olvasztási folyamat, formázási technológia és bevonatolási folyamat biztosítja, hogy az ilyen anyagból készült termékek rendkívül fényesek és „fémesek” legyenek. Az CES 2024-en bemutatott ThinkBook 13x Gen 4 laptop az ipar első olyan terméke, amely ebből a magasfényű rozsdamentes magnézium anyagból készült.

A magasfényű rozsdamentes magnéziumötvözet kereskedelmi forgalomba hozatala áttörés a kínai alapanyag-technológiai területen, valamint komoly jelentőséggel bír a könnyű fogyasztói elektronika, az űrkutatás, a közlekedés és más berendezés gyártási iparágak számára. Ez az új anyag hozzájárulhat a további innovációhoz és fejlesztésekhez az iparágakban.

Többféle üzemmód, kettős rendszer és két változatban megjelenő mesterséges intelligencia: Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hibrid

A Lenovo Research és Lenovo SMB&CPC közötti együttműködés révén született meg a ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid, amely egy innovatív, több üzemmódú, kettős rendszerű és két mesterséges intelligenciával ellátott megoldás. Ez a világ első hibrid PC-je, amely könnyedén vált át laptop és tablet üzemmódok között, és egyidejűleg biztosítja a Windows és az Android rendszerek előnyeit.

Amennyiben van külső monitorunk csatlakoztatva akkor a ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid Station-nel lehetőség nyílik több feladat egyszerre való elvégzésére, ezáltal növelve a produktivitást. Emellett a hibrid PC lehetővé teszi a kedvenc Android alkalmazásaink streamingjét a Windows rendszerre legyen szó munkáról, vagy szórakozásról. Ezáltal a felhasználók számára egyszerre elérhetővé válik a Windows és Android rendszer funkcionalitása is, lehetővé téve a hatékony munkavégzést és szórakozást az eszköz sokoldalúságának köszönhetően.

A nem gyenge Intel Core Ultra processzor, az operációs rendszer és a memória révén a Hybrid Station új élményeket kínál, fokozva az AI-képes alkalmazások teljesítményét. A Lenovo LA3 AI chip és a Lenovo Smart Meeting tovább növeli a felhasználók hatékonyságát különböző helyzetekben, például az online együttműködés terén.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét