Ázsia és a Csendes-óceán legnagyobb ServiceNow tanácsadó cégét vásárolja meg a Fujitsu

0
721

A Fujitsu Limited és a Fujitsu Australia ma bejelentette, hogy az ázsiai-csendes-óceáni régió legnagyobb független ServiceNow-specialistáját, az Enable Professional Services-t felvásárolják. Ez az akvizíció is folytatja a Fujitsu azon megközelítését, hogy az M&A-t eszközként használjuk a Fujitsu növekedési ambícióinak támogatására. Korábban a Fujitsu Australia megvásárolta a Versort, ami tanácsadóként működik az adatok, illetve a mesterséges intelligencia szegmensben. A Fujitsu kosarába korábban egy Microsoft specialista vállalat is került, név szerint az oobe. Az Enable Professional Services belátható időn belül már önálló Fujitsu vállalatként fog működni Bruce Hara vezetése alatt. Ja és külcsíny szempontjából a legfontosabbat el ne felejtsük, új márkanevet is kap a cég, ami a következő lesz: ‘Enable, a Fujitsu company’

Az Enable Professional Services felvásárlásával a Fujitsu díjnyertes piacvezető szakértelemre és tapasztalatra tesz szert a ServiceNow tanácsadási és kézbesítési szolgáltatásokat nyújtó ügyfelei számára az egész régióban. A vállalat ServiceNow képességei és digitális transzformációra szakosodott készségei közvetlenül támogatják a Fujitsu portfólió-átalakítását, és megerősítik a jövőbeli “Business Applications” kínálatát, amely a Fujitsu új globális Uvance üzleti márkája alá tartozó hét kulcsfontosságú terület egyike. Az Enable Professional Services jelenleg Ausztráliában, Szingapúrban, Hongkongban, a Fülöp-szigeteken és Indiában működik.

Nicholas Fraser, a Fujitsu Limited stratégiai növekedésért és befektetésekért felelős vezetője így nyilatkozott: „Az M&A segít megvalósítani a Fujitsu azon törekvését, hogy globálisan vezető DX-szolgáltatóvá váljon. Olyan lehetőségeket keresünk, amelyek segítenek a Fujitsunak abban, hogy kiemelkedő legyen a digitális technológiák, köztük az AI, a kiberbiztonság vagy az elemzés terén. Illetve a cég szeretne világszínvonalú szolgáltatást építeni, amelyekkel bevonhatja ügyfeleit az üzleti átalakulásról szóló megbeszélésekbe. Beruházásaink felgyorsítják az Uvance jövőképünk megvalósulását is. Az Enable Professional Services tervezett felvásárlása fontos mérföldkő ezen az úton.”

Digitalizálás mesterfokon, díjnyertes képességekkel

A 2014-ben alapított Enable Professional Services egy díjnyertes ServiceNow Elite partner, amely olyan iparágvezető megoldásokat tervez és valósít meg, amelyek javítják az ügyfelek és az alkalmazottak elégedettségét, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy gyorsan teremtsenek értéket. Az Enable Professional Services a speciális gondolatvezető gyakorlatokon, innovatív, szabadalmaztatott megoldásokon és az erős emberközpontú kultúrán keresztül nyújtott teljes körű ServiceNow-ajánlatai révén vezető szerepet tölt be a digitális átalakulás felgyorsításában a régióban.

A vállalatot idén négy ServiceNow-díjjal tüntették ki, ami hatalmas elismerést jelent. Ezek közt szerepel a 2022-es év ázsiai-csendes-óceáni és japán elit partnere díj , amelyet az elmúlt három egymást követő évben érdemelt ki a tanúsítások, az ügyfelek elégedettsége és a ServiceNow-kapcsolatrendszer növekedése terén elért általános kiválóságért.

Yoshinami Takahashi, a Fujitsu Limited vállalat Global Solution Business Group üzletágának EVP-je és alelnöke a következőket mondta: „Nagyon izgatottak vagyunk a lehetőség miatt, hogy az Enable Professional Services-t a Fujitsu csoportban üdvözölhetjük. A Fujitsu szolgáltatásintegrációs szakértelmével és fejlett technológiáival párhuzamosan a Professional Services értékteremtő képessége fontos szerepet fog játszani az üzleti alkalmazásokra vonatkozó stratégiánk felgyorsításában. A Fujitsunak van egy jövőképe arról, hogy az Uvance segítségével az emberek, a technológia és az ötletek összekapcsolódnak, és új lehetőségeket teremtenek, így egy fenntarthatóbb világot létrehozva, ahol bárki megvalósíthatja álmait. Bízom benne, hogy ez a lépés rávezet minket arra az útra, hogy ezt az elképzelést valóra váltsuk.”

Graeme Beardsell, a Fujitsu Asia-Pacific ügyvezető alelnöke és vezérigazgatója elmondta: „Örülök, hogy a Fujitsu befektet az ausztrál technológiai vállalatok növekedésébe, és segíti őket a globális terjeszkedésben. Örömmel köszöntöm az Enable Professional Services-t a Fujitsu családban. Az Enable Professional Services lenyűgöző erő a piacon, bemutatva, hogy milyen értéket és mélységű gondolkodást és tapasztalatot tud nyújtani az ügyfelek számára a ServiceNow platformon. A Fujitsu és az Enable Professional Services együttesen felgyorsítja ügyfeleink digitális átalakulását, amelyet egyesített mélyipari tapasztalataink és szakértői csapataink révén valósítunk meg.”

Vállalati szempontból ez az akvizíció sokkal gyorsabbá teszi a Fujitsu információgyűjtését, illetve az információk részletességét és mélységét is, ezáltal pedig hatékonyabbá és jobbá tehetők szinte minden szolgáltatás. Ilyenek például a gyártás, a pénzügyi szolgáltatások, vagy akár a távközlés. Az akvizíció aktívan ösztönzi az Enable Professional Services jelenlegi képességeinek túlszárnyalását, támogatja a céget képességeinek még jobbá tételében, illetve növekedésre is buzdítja mind a helyi, mind a globális piacokon. Azt pedig meg sem kéne említeni hogy a Fujitsu meglévő ügyfeleinek iparágvezető szolgáltatást biztosít a ServiceNow szolgáltatások terén az ázsiai és csendes-óceáni térségben.

Bruce Hara, az Enable Professional Services vezérigazgatója így nyilatkozott: “Az Enable mindig is kereste a lehetőségeket, hogy jobbá tegye ügyfeleink és csapatunk életét. A Fujitsuhoz való csatlakozás mindkét feltételt kipipálja, új piacokat és földrajzi területeket, valamint jelentős léptéket kínálva számunkra. Ezzel a lehetőséggel hisszük és tudjuk, hogy még nagyobb piaci részesedést és sikert érhetünk el. A jövő tehát izgalmas, és készen állunk arra, hogy bemutassuk a világnak, mire vagyunk képesek Fujitsu vállalatként.”

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét