Baj van az új 397.31-es verziószámot viselő Nvidia Driver-el

Az Nvidia néhány napja (04.25.) adta ki legfrissebb 397.31-es Geforce illesztőprogramját, mely természetesen Game Ready minősítéssel és WHQL aláírással is egyaránt rendelkezik. Az új meghajtóprogram számos eddigi hibát javít, elérhetővé tesz néhány új funkciót, és két új játékhoz is tartalmaz optimalizációt. Ezek alapján, a megszokott módon mindenkinek kecsegtető is a driver frissítése, ám aki GTX 1060-as VGA kártyával rendelkezik, azok számára nem javasolt a telepítés.

Az Nvidia hivatalos fórumán már szép számú panasz gyűlt össze, és a következő tapasztalatokról számolnak be:

A driver letöltését követő telepítés után a telepítő rendszer újraindítást kér, újraindítást követően nem működik a másodlagos kijelző – amennyiben van – , a driver ismételten újraindítást kér újra és újra, egy végtelen ciklusban, a meghajtóprogram telepítése nélkül.

Azoknak, akik belefutottak a problémába, megoldhatják ezt a kellemetlen helyzetet, ha csökkentett módban indítják újra a rendszert és a Display Driver Uninstaller programmal eltávolítják az említett 397.31-es illesztőprogramot, ezt követően pedig telepítik a korábbi, 391.35-ös kiadást.

A hibát feltehetőleg javítják az Nvidia fejlesztői.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?