Begyűrűzik az olcsóbb kategóriába is a kijelző épített ujjlenyomat-olvasó

A kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó ugyan nagyon menő technológia, de sajnos eddig főként a drágább okostelefonokban láthattuk csak. Az iparban azt mondják a szakértők, hogy a technológia már eléggé kiforrotta magát, de mivel az olcsóbb megoldásokkal, mint például egy LCD panel? Nos, a kínai kijelző gyártó, a BOE úgy tűnik, hogy talált megoldást erre a problémára.

Begyűrűzik az olcsóbb kategóriába is a kijelző épített ujjlenyomat-olvasó

A vállalat nyilatkozata alapján sikeresen létrehoztak egy olyan optikai kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó t, mely hagyományos LCD panelbe illeszthető. Ez egy hatalmas áttörtésnek számít az alsó- és középkategóriás okostelefonok szempontjából, hiszen ez a szegmens eddig nem tette lehetővé, hogy az olcsóbb LCD panelekbe (pontosabban azok alá) is kerüljön ilyen technológia. A fő problémát eddig az jelentette, hogy ezek a panelek egy plusz réteget tartalmaznak és az OLED panelekhez képest vastagabbak.

A piackutatások alapján a 2018-ban eladott okostelefonok 85%-a, mintegy 1,456 milliárd készülék LCD panellel volt felszerelve. Nyilvánvalóan a trend lassan az OLED felé megy, de még nagyon messze van ez a technológia attól, hogy az olcsóbb kategóriába is begyűrűzzön.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?