Bejelentésre került a Steam Deck OLED változata

0
62

A Steam Deck OLED megérkezett, mint ahogyan a nevéből is kitűnik, új képernyővel rendelkezik, a korábbi LCD panelt ezúttal egy OLED váltja, mégpedig HDR támogatással. A gyártó szerint az új kijelző képes akár 1000 nites fényerőre is, miközben gyönyörű és valódi feketéket kapunk, ahogyan az ilyen megjelenítőkre az jellemző.

Egy picit méretesebb képernyővel rendelkezik az új változat, mint LCD-s elődje, 7 helyett 7,4 colos a panelja, a felbontása viszont továbbra is 1280 x 800 képpont, a képfrissítési ráta viszont 60 helyett immáron 90 Hz. A készülék belsejében 6 nanométeres APU, 16 GB LPDDR5 RAM, valamint egy méretesebb, 50 wattórás akkumulátor található. Mindezek mellett az új kiadás Wi-Fi 6E és Bluetooth 5.3 támogatással is bír.

A Valve szerint az új modell képes akár 3-12 órán át is működni egyetlen feltöltéssel, vagyis nagyjából 30-50 százalékkal hosszabb az üzemideje, mint a korábbi LCD modelleké. A Steam Deck OLED ráadásul könnyebb is, mégpedig 30 grammal. Aki megveszi az új kiadást 2,5 méteres vezetékkel szerelt 45 wattos töltőt, valamint egy hordozó tokot is kapni fog.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét