Bemutatkozott a Huawei nova 2 és nova 2 plus

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

A Huawei érdekes koncepciót követ, hiszen a cégnél létrehoztak egy prémium középkategóriás sorozatot, aminek most megérkezett a második generációja, méghozzá Huawei nova 2 és nova 2 plus néven. A két eszköz maga mögött hagyja a Honor-féle külsőt, és inkább a P-sorozat dizájnelemeit veszi át.

Két kamera található hátul, az egyik 12 megapixeles és f/1,8-as, a másik pedig 8 megapixeles, utóbbi az optikai zoomban és a portré módban segít. Az előlapon egészen meglepő módon egy 20 megapixeles szenzor kapott helyet, emlékeztetésképpen a P10-en is csak 8 megapixeles ez az egység!

A nova 2 és a nova 2 plus is fém burkolatot, ám kétféle képernyőméretet kapott, előbbi 5, utóbbi pedig 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású LTPS LCD kijelzővel rendelkezik.

Mindkettő mobil rendkívül karcsú, hiszen 6,9 milliméteresek, a mérnökök keze munkáját pedig nagyon dicsérni lehet, hiszen még így is bele tudtak rakni a telefonokba egy 2940 illetve egy 3340 mAh-s akkumulátort. A hardveres erőforrást a Kirin 659-es lapka biztosítja, ez váltja a korábbi Snapdragon 625-öt.

A Huawei nova 2 és nova 2 plus kétféle kiszerelésben kapható, lehet 4/64 és 4/128 GB-os kivitelben kérni őket. Az értékesítés június 16-tól indul, méghozzá 325 illetve 375 eurós áron.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?