Őrült teljesítménnyel mutatkozott be az Apple iMac Pro

0
32

Az iMac-ek már régóta hatalmas népszerűségnek örvendenek, hiszen kvázi monitorba építve kapunk egy számítógépet. Az Apple is jól tudja ezt, és a sorozatnak elkészítette az igazi vezérét, méghozzá iMac Pro néven, bár a gép egészen decemberig sajnos nem lesz kapható. Utána viszont egészen elképesztő eljesítményre számíthatunk: 27 hüvelykes, 5K felbontású kijelző, valamint teljesen megújított belső, dupla ventilátoros hűtéssel, amire szükség is lesz, ha maximumon járatjuk a szerkezetet.

A legerősebb variánsba akár 18 magos Intel Xeon processzor kerülhet, de van egy fokkal kedvezőbb áron kapható 8 és 10 magos változat is. Az emberek a maximum 128 GB-nyi ECC RAM valamint a 3 Gbps-os, 4 TB-nyi SSD hallatán is ámultak, és akkor még a 16 GB-nyi VRAM-mal rendelkező Radeon Vega grafikus gyorsítóról nem is beszéltek.

Az iMac Pro portok terén sem hagy kívánnivalót maga után: elsőként került bele 10 Gbps-es Ethernet, 4 darab Thunderbolt, akár két másik 5K-s képernyő is meghajtható vele. Van még egy 1080p-s FaceTime kamera és egy UHS-II csatlakozó is. Az ára borzalmasan durva, a 8 magos CPU-val, Vega GPU-val és 1 TB-os SSD-vel szerelt modell 5000 dollárba kerül, ami 1,36 millió forintot jelent.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét