Bemutatták a Snapdragon 215 alsó-középkategóriás chipsetet

0
8

A Qualcomm bejelentette új Snapdragon 215 chipsetjét, amit főleg alsó-középkategóriás okostelefonokba szánnak. A chip ugyan még mindig 28nm-es gyártástechnológiával készül, viszont egy elég jó előrelépés a Snapdragon 212-höz képest. 64-bites CPU, gyorsabb grafikus chip és két kamera támogatása.

Az új processzor négy Cortex-A53 magot tartalmaz, melyek 1.3 GHz-es órajelen üzemelnek. Az ARM állítása szerint ezek 50%-kal gyorsabbak, mint a négy A7 magot a korábbi chipsetben. Az viszont már önmagában nagy fejlődés, hogy 64-bites lett, viszont ez főleg csak az új Android-oknál fog érződni. A Nokia 2 például még mindig Oreo-t futtat.

A grafikus chip egy Adreno 308, ami 28%-os javulást hoz. Ez ugyanaz a GPU, ami a Snapdragon 425-ben is volt. Az új chip már két kamerát is tud kezelni (13 és 8 MP-es modulokat). Ami még nagy előrelépés, az az 1080p-s videofelvétel. A maximális képernyő felbontás továbbra is 720p.

Összességében úgy tűnik, hogy a Snapdragon 215 a 425 kicsit visszafogott változata. Viszont a modern trendeknek sokkal inkább megfelel, így tökéletes lesz az alsó-középkategóriába.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét