Benne van a top 100-ban a Xiaomi

0
14

Ezen lista összeállításához a Time magazin különböző szektorokból kért jelöléseket, valamint megkérdezte a munkatársak és tudósítók globális hálózatát, továbbá külső szakértőket. Ezt követően a Time szerkesztői a legfontosabb tényezők, többek között a hatás, az innováció, az ambíció és a siker alapján értékelték az egyes jelölteket. Az eredmény egy 100 vállalatból álló lista lett.

A magazin a Xiaomi listára kerülésekor a vállalat 2024 márciusában, a kínai piacon sikeresen debütáló első intelligens elektromos járművére, a Xiaomi SU7-re hivatkozott. A Time méltatta a Xiaomi erőfeszítéseit azzal kapcsolatosan, hogy az embereket, az autókat és az otthonokat egy szuper-okos, emberközpontú ökoszisztémába integrálja. Az SU7 sorozattal a Xiaomi új iparági rekordot állított fel a lekötött rendeléseinek és szállításainak mennyiségét illetően a debütálást követő első hónapban – írja a kínai elektronikai vállalat közleményében.

Nyilatkozott arról a Xiaomi, hogy 2022 és 2026 közötti öt évben több mint 100 milliárd kínai jüan-t fog kutatásfejlesztésbe fektetni. 15-20 évnyi törekvéssel a kínai cég célja, hogy a világ öt legnagyobb autógyártója közé kerüljön, valamint vezető szerepet töltsön be a globális élvonalbeli technológiák fejlődő világában.

techkalauz.hu – az online techmagazin