Bezos, az Nvidia, az OpenAI, a Microsoft, az Intel, a Samsung milliókat fektet a ’human-like’ robot startupba

0
1727

Az IT-ipar jelentős szereplői, köztük Jeff Bezos és az Nvidia Corp. állítólag befektetett a Figure AI Inc.-be, egy emberszerű robotokat létrehozó startupba. A cég mintegy 675 millió dollárt kíván összegyűjteni egy finanszírozási körben. A lépés a mesterséges intelligencia új felhasználási módjainak felfedezésére irányuló projekt része.

A mesterséges intelligencia új alkalmazásainak felfedezésére törekvő nagy IT-ipari szereplők egy olyan cégbe fektettek be, amely emberhez hasonló robotokat hoz létre. A Figure AI Inc., a Microsoft Corp. és az OpenAI által támogatott startup körülbelül 675 millió dollárt keresett egy finanszírozási körben, körülbelül 2 milliárd dolláros előzetes értékeléssel.

Jeff Bezos 100 millió dollárt tett be az Explore Investments LLC cégén keresztül, míg a Microsoft 95 millió dollárt. Az Nvidia és egy Amazonhoz kapcsolódó alap egyenként 50 millió dollárral járultak hozzá a cég sikeréhez.

Más technológiai vállalatok is beszálltak a buliba, így az Intel, az LG, a Samsung, továbbá a Parkway Venture Capital és az Align Ventures kockázatitőke-társaságok is részt vesznek a pénzelésben.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét