Bloomberg: Az Apple retteg a chiphiánytól, befolyásolhatja az iPhone-ok gyártását is

0
5

Aggódig az Apple a globális chiphiány miatt, ugyanis ha eléri őket a krach, nem tudnak elég iPhone 13-at gyártani. A Bloomberg szerint az Apple 10 millió darabbal csökkentette a legyártott iPhone 13-ak számát eddig a chiphiány miatt.

Szokás szerint kiválóan startolt az új iPhone széria. Jelen esetben azonban van félnivalója az Apple-nek. Nem tudja teljesíteni a saját maga által kitűzött célt, ami szerint 90 millió darab iPhone 13 szériás mobilkészüléket gyárt le 2021 utolsó három hónapjában. A Bloomberg szerint az Apple kénytelen volt csökkenteni ezt a számot 10 millióval a chiphiány miatt.

Komoly problémákról beszélhetünk akkor, amikor az Apple sem tud elég chipet szerezni a maga nagy nevével és felvásárlókapacitásával. De azért aggódnunk nem kell, olyan nem fog előfordulni, mint a videókártya piacon, maximum azt képzeljük el, hogy várnunk kell pár napot/hetet új iPhone-unk átvételére.

Hirdetés

A fogyasztóknál sokkal mélyebben érinti az anyacéget a hiány, ugyanis ott már dollármilliárdokról beszélhetünk kis csúszások esetén is.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét