Bloomberg: Saját kamerát fejleszthet az Apple, a jövőben ez kerülhet az iPhone-okba

0
44

Egyre több házon belüli alkatrészt használna az Apple, jól mutatja ezt azon tervük is, hogy saját kamera fejlesztését tervezik. Nem más leplezte le ezt, mint Mark Gurman, akinek szavai már-már egyenlők a tényekkel.

Az Apple törekvése a hardver és a szoftver tökéletes integrációjára a hírek szerint jóval túlmutat az iPhone, iPad és Mac számítógépekhez készült „A” és „M” sorozatú processzorok fejlesztésén. A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman szerint, az Apple azt tervezi, hogy több hardverelemének tervezését házon belülre helyezi át, beleértve a kameraérzékelőket is.

Bár nem említ konkrétumokat, Gurman felhívja a figyelmet a fényképezési és videózási képességek növekvő fontosságára az okostelefonokban – olyan mértékben, hogy ez a fő különbségtétel az egymást követő iPhone-generációk között. Eközben a kamerák jelentősége az Apple számára továbbra is növekszik az olyan közelgő alkalmazásokban, mint a vegyes valóságot biztosító eszközök és az autonóm vezetési rendszerek.

Nem a kameraérzékelők az egyetlen olyan alkatrész, amelyet az Apple saját magától szeretne beszerezni. Gurman említést tesz még egy cellás modemről, egy WiFi és Bluetooth chipről, microLED kijelzőkről, egy non-invazív glükózfigyelő rendszerről az Apple Watchhoz – sőt, még akksikról is szó esett.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét