CES 2023 | Bemutatták a Qualcomm Snapdragon Ride Flex SoC-ket, ez lehet az autós technológiák jövőjének alapja

0
57

A Qualcomm azért érkezett a Las Vegas-i Kongresszusi Központba, hogy kiemelje a Snapdragon Ride Platformok jelenlegi és folyamatban lévő szerepét, mint kiemelkedő autóipari feldolgozási megoldásokat. Ez magában foglalja a Ride Flex SoC debütálását is, amely egy új módja annak, hogy az automatizált vezetést (AD) és a fejlett vezetőtámogató rendszereket (ADAS) egy chipre helyezzük.

A Snapdragon Digital Chassis Concept Vehicle magában foglalja a Qualcomm azon törekvéseit, hogy a jövő vezetési élményének (és általában az autógyártás) élvonalában maradjon. Ezek a rendszerek az egész autóra kiterjedő hardvert, szoftvert és szolgáltatásokat integráló processzorokat foglal magában, amelyek fő „pillérét” a CES 2023-on Snapdragon Ride Platform néven bemutatott számítástechnikai megoldások jelentik.

A Qualcomm bejelentette, hogy ezeknek a platformoknak a következő generációja egy fejlett 4 nanométeres (nm) folyamaton fog alapulni. Önvezetés, vezetéstámogatás, biztonság és ehhez hasonló területeken fog brillírozni ez a szolgáltatás – feltéve, ha a Qualcomm számításai helyesek.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét