CES 2024 | „Viselhető kijelzővel” rukkolt elő az Asus: Asus AirVision M1 névre hallgat

0
589

Az Asus AirVision M1 az Apple Vision Pro versenytársának tűnhet, de nem egy mixed reality eszközról van szó. Ehelyett ez egy viselhető kijelző, amely FHD Micro OLED kijelzőtechnológiával rendelkezik, és csatlakoztatott számítógépet vagy telefont igényel. Megfelelő kapcsolat mellett ez a csúcstechnológiás szemüveg több virtuális képernyőt is generálhat, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy számos dolgot csináljanak egyszerre.

Az Asus számos kijelzőterméket mutatott be a 2024-es CES-en. Ezek közé tartozik az Asus AirVision M1, ami egy „arcra tehető kijelző” – vagy valami ilyesmi. Tehát még csak véletlen sem versenytársa az Apple Vision Pro-nak vagy a Sony Spatial XR headsetnek.

Alapvetően az Asus AirVision M1 1080p felbontású kijelzője 57 fokos látómezővel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy méretes képernyőt kínáljon közvetlenül a szem előtt. Az NXTWear szemüveghez hasonlóan beépített hangszórókkal rendelkezik, és a tartalmat DisplayPort/USB Type-C csatlakozókon keresztül közvetíti.

Az Asus egyelőre nem közölt információkat az árakról és a megjelenésről, azonban érdemes megjegyezni, hogy a TCL NXTWear S jelenleg 299 dollárba kerül, míg az NXTWear S Plus 399 dolláros árcédulával debütált. Ezek alapján az árazás hasonló lehet az Asus termék esetében is.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét