Cloud4you: Ingyen felhő minden laptop mellé

0
138

A Cloud szó esetén a legtöbbünk a Google Drive-re, Dropbox-ra esetleg a Skydrive asszociál elsőként, és nem egy magyar vonatkozású megoldásra a Cloud4you-ra. Mi is pontosan ez? Ha röviden szeretnénk összefoglalni, akkor a megoldás működése nagyon hasonló a már említett nagynevű megoldásoknál tapasztaltakhoz. Az újdonság varázsa abban rejlik, hogy ezt ezúttal olyan cég biztosítja az ügyfelei számára, amelynek fókuszában eddig nem ez a fajta szolgáltatás szerepelt. A Laptopszalon nagy nevet szerzett a hazai piacon az egyedi szolgáltatások alkalmazásával, amit most egy saját felhő alapú tárhellyel szeretne megfejelni.

Hogyan juthatok hozzá?

Kétféleképpen. Egyrészt bárki vásárolhat számára megfelelő méretű csomagot, másrészt új laptop vásárlása mellé a cég ingyen biztosít egy egyéves licencet és egy induló pakkot, amivel bárki kipróbálhatja mit is tud nyújtani a Cloud4you. Az egy éves idő alatt bármikor lehet nagyobb csomagra váltani, de a promóciós idő lejárta után, ha továbbra is szeretnénk igénybevenni a szolgáltatást, akkor a díjmenetesen kapott előfizetést meg kell hosszabbítanunk.

Hirdetés

Minden laptop mellé? Mennyit?

Ahogy azt egy bekezdéssel feljebb írtuk, minden új laptop mellé kapunk egy induló csomagot. Ennek mérete a gyártótól függ. Ha Dell vagy Samsung notebookot rendelünk/veszünk, akkor 5 GB-nyi, míg az összes többi márka (Lenovo, Toshiba, HP, Acer, Asus, Packard Bell, Fujistu, Sony stb..) mellé 2 GB-nyi tárhelyet biztosítanak. Ez utóbbi kevésnek tűnhet, de ne felejtsük el, hogy még nagyon friss a szolgáltatás, másrészt a jövőben ez könnyedén változhat, esetleg a már meglévő ügyfelek is juthatnak extra tárhelyhez?

Cloud4you: Ingyen felhő minden laptop mellé
 

Regisztráció

A regisztrációt pofonegyszerűen valósították meg. Webshop-os rendelés esetén érdemes kiválasztanunk a megfelelő egy forintos terméket a Cloud4you menüpont alól, így a Laptopszalon munkatársainak csak aktiválniuk kell a csomagot. Milyen adatot kérnek el? Csak és kizárólag egy érvényes e-mail címre van szükség, ahova az aktivációkor egy üzenet érkezik benne egy linkkel. Ez tulajdonképpen egy meghívó, így ha arra kattintunk, akkor máris használatba vehetjük a felhő nyújtotta kényelmet és biztonságot. Természetesen ez nem csak az online rendeléseknél érvényes, hanem a személyes vásárláskor is. Ha sikerült a megfelelő laptopot kiválasztanunk, számlázáskor kell megadnunk a postafiókunk címét, és innentől kezdve a procedúra ugyanaz, mint ha weben rendeltünk volna.

Cloud4you: Ingyen felhő minden laptop mellé

Tervek

Végigolvasva a fent leírtakat, az már most leszűrhető, hogy az ötlet kiváló, főleg, mivel a Laptopszalonon kívül nem sokat, vagy egyáltalán nem tudunk olyan online/offline kereskedést mondani, aki egy-egy eladott termék mellé ilyen szolgáltatást tudna biztosítani, így a piac e szegmensében mindenképpen innovatív megvalósítás. Annak ellenére, hogy még gyerekcipőben jár, tesztjeink alapján abszolút használható a Cloud4you, persze vannak még kisebb gyermekbetegségek, illetve bizonyos kényelmi funkciók néhányunknak még hiányozhatnak. A fejlesztők lázasan dolgoznak annak érdekében, hogy az idő előrehaladtával egyre jobb és jobb legyen a rendszer, és minél több elégedett felhasználó legyen. Előre mutató tervek tehát vannak, így mindenképpen érdemes próbálgatni a megoldást. Ha amúgy is laptopvásárláson gondolkodunk, akkor ez egy extra érv lehet amellett, hogy ezt a  Laptopszalon valamelyik szaküzletét vagy  webáruházát válassszuk.

Bazsa

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét