Csökkenti chiprendeléseinek számát az Apple, az Nvidia és az AMD is – Megcsappanhat a TSMC bevétele?

0
116

A növekvő infláció, az orosz-ukrán háború és a világgazdasági bizonytalanságok miatt az okostelefonok és a PC alkatrészek nem fogynak olyan jól, mint korábban, így az Apple, az Nvidia és az AMD is kénytelen visszafogni a TSMC-től származó chiprendeléseit.

Pár hónappal ezelőtt még biztosnak tűnt, hogy a TSMC 2022-es bevételei minden eddigi rekordot megdöntenek, most azonban változik a helyzet. Az Apple már leadta megrendelését a TSMC-nek, ami – a DigiTimes értesülései szerint – 10%-kal kevesebb, mint amennyiben előre megállapodtak.

Az AMD 2022Q4-re és 2023Q1-re mondott vissza a megrendelésből 20-20 ezer chipet – ezek azonban csak a 7 és 6 nm-es lapkákat érintik, a Zen 4 architektúra 5 nm-re épül, ezt az AMD nem csökkenti.

Talán az Nvidia van nagyobb pácban, ugyanis ők az RTX 40 szériához a 4 nm-es csomópontokat foglalták le, ami jóval modernebb és drágább technológia, ebből visszamondani nehéz. A hírek szerint az Nvidiának cserevevőt kéne találni a TSCM számára, hogy ne bukjon el nagyobb pénzösszeget.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét