Csúcsot döntött a Bitcoin!

0
146

Tavasszal beszakadt a Bitcoin árfolyama, ezután pedig egész nyáron csak oldalazott, illetve ezen időszakban beállított egy 28.000 dollár körüli aljat is. Azonban augusztus legelejétől meredeken megindult felfelé a piac. Most 66 ezer dollár felett jár az árfolyam, amire még sosem volt eddig példa.

A kriptovaluták érdekes időszakot élnek, ugyanis pár hónapja még a legtöbben temették ezen „fizetőeszköz” létjogosultságát. Nem is ok nélkül, ugyanis meredeken bezuhant (szinte) minden egyes kriptovaluta ára május közepén. Ezután 2 hónapnyi halálos hangulat következett a piacon, ami a nyár végével kicsit feloldódott. Az igazi izgalmak október hónap beköszöntével érkeztek, ugyanis ekkor indultak meg az árak rohamtempóban felfelé.

Legmeghatározóbb pontnak mégis a mai napot tekintetjük, ugyanis a Bitcoinnak sikerült áttörnie eddigi ATH-ját (All-Time-High – valaha volt legmagasabb ár), a 64854 dollárt. A cikk megírásának pillanatában kicsivel 66.600 USD felett jár az árfolyam.

Forrás: Binance

Az eddigi tapasztalatok alapján most következik az „altcoin” szezon, azaz a Bitcoinon kívül minden más kriptovaluta felemelkedése.

Sokan már év elején arról beszéltek, hogy 100.000 dolláros BTC-vel zárjuk 2021-et. Ez elrugaszkodott gondolatnak tűnt akkor, amikor az árfolyam 40.000 körül volt. Most azonban egészen reális jóslat lehet.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét