DDR3-as SO-DIMM memóriák

0
190

Az ATI 2007 közepétől megkezdi a DDR3-as memóriát használó notebook platform forgalmazását. Ebben segítségére lesz a Qimonda AG, aki a chipek gyártását végzi.Az első ilyen Qimonda DDR3-as memóriával szerelt laptop várhatóan 2007 közepétől jelenik meg – állítja a német gyártó.
A memóriák a Nanya technológiájának felhasználásával készülnek. Ezek a ramok 512MB-os méretben lesznek elérhetőek, az órajelük 800 MHz vagy 1067 MHz lesz, típustól függően.
DR3-as memóriák a technikai újításoknak köszönhetően képesek lesznek a DDR2-eseknél nagyobb órajelek támogatására, de az írási és olvasási sebességükkel kapcsolatban egyelőre nincs információ.
Az Intel 2007 második felére tervezi a DDR3-as technológia bevezetését. A gyártó általában lépéselőnyben van a konkurenciával szemben, ugyanis az új memóriaszabványok bevezetését rendszerint elsőként szokta elvégezni. Jelenleg úgy tűnik, hogy az ATI képes lesz megelőzni az Intelt a DDR3-as memóriák bevezetésével, ez majd a jövőben kiderül.
A DRAMeXchange felmérése szerint a DDR3-as ramok a piac 30%-át szerzik meg 2008-ra, míg 2009-ben már meg fogják haladni DDR2-es memóriák piaci forgalmát.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét