Dell Inspiron 3537 teszt

0
1673

A tesztben szereplő Dell Inspiron 3537-es notebookot a Laptopszalontól kaptuk, mely megtekinthető és kipróbálható a Laptopszalon Budai üzletében. 

Laptopszalon Buda

Cím: 1024 Budapest, II. ker., Lövőház u. 12. fsz. 1/d
Nyitva tartás: H-P: 10:00 – 19:00; Szo.: 10:00 – 18:00; V: Zárva
Tel: 20/612-1111

Áttekintés

Jelen tesztünk szereplője nem egyedül érkezett, az előző tesztben szereplő Inspiron 5537-el együtt folyt a tesztelés, ami több szempontból is jó döntés volt. A külső itt is az előző generációtól érkezett, a belső pedig szinte megegyezik a nagyobbik testvér hardvereivel. Lássuk tehát mit takar ez esetben a ráncfelvarrás.

Dell Inspiron 3537 teszt

A doboz tartalma

Kísérteties a hasonlóság, itt is kezelési útmutatót és egy 90W-os adaptert kapunk a csomagban. Az előző tesztben hiányolt driver lemezt ezúttal se kapjuk meg, de szerencsére nincs is rá szükség, hiszen ez egy Windows 8-al árusított modell, amihez minden driver már telepítve van.

Dell Inspiron 3537 teszt

A külső

Egy kis gondolkodás után feltűnhet, hogy itt bizony egy ismerős karosszériát látunk, nagyon minimális változatásokkal. Ez kívül belül fekete házat jelent, a borítás mintázatának pontos leírása nekem még nem sikerült, ez csak fantázia kérdése, mindenesetre nagyon érdekes és kellemes a tapintása. Külön jó pont, hogy a kis szintkülönbségek miatt nem teljes felülettel támaszkodik a csukló a támasztott részekre, így sokkal nehezebben izzad meg az ember keze.

 

Portok, ergonómia és beviteli eszközök

 

Elöl a klasszikus visszajelző ledek és középen SD kártyaolvasó rejlik.

Dell Inspiron 3537 teszt

Jobb oldalon extra áramkörös USB2.0-s csatlakozót, a DVD írót és a Kensginton zár nyílását találjuk.

Dell Inspiron 3537 teszt

Bal oldalon a töltőcsatlakozó, szellőzőnyílás, 2db 3.0-s USB és 1db 2.0-s USB port mellé jutott egy kombinált fejhallgató kimenet-bemenet.

Dell Inspiron 3537 teszt

Hátul szokás szerint nem találunk semmi érdemlegeset.

Dell Inspiron 3537 teszt

Billentyűzet

Teljes egészében hasonló a véleményem a billentyűzetről, mint az 5537 esetében, hiszen nagy eséllyel csereszabatosak egymással. Kicsit pattogósabb a gépelés, mint a hosszabb úton járó billentyűzeteken, viszont van visszajelzés a CapsLock állapotáról, numerikus részt is kapunk, sajnos a háttérvilágítás ezúttal is kimaradt. Összeségében továbbra is jól használható hosszabb munka során is, a további apró bosszantás a nagyon apró kurzorvezérlők, nem odafigyelve könnyű melléütni.

Dell Inspiron 3537 teszt

Touchpad

Itt egy puhább gumírozott felületet kapunk, ami hihetetlenül kellemes tapintású. Nem a legjobban csúszó anyag és nem is a legkönnyebben tisztán tartható, de az ujjbegyeknek nagyon kellemes. A funkcióit maximális ellátja, természetesen mindenféle funkcióval rendelkezik ami manapság elvárható, de a hangos billentyűket itt sem úsztuk meg. Továbbra is jobb lenne egy finomabban kattanó megoldás.

Dell Inspiron 3537 teszt

Hang

Filmezéshez és egyéb egyszerűbb felhasználáshoz a hangszórók továbbra is elegendőek, komolyabb feladatokra a fejhallgatóra való váltás jelenthet megoldást.

Kommunikáció

A szokásos pontok megvannak, 4.0-ás Bluetooth és b/g/n-es szabványú Wi-Fi valamint vezetékes LAN port jár, utóbbi továbbra sem gigabites.

Kijelző

Szinte egy az egyben leírhatnám az Inspiron 5537-nél tapasztaltakat, kicsit fakó színek jellemzik az 1366×768 maximális felbontású TN panelt, a borítása fényes így a külső fénnyel elég nehezen bírkózik meg, bár fényerőben nincs hiány. A zsanérok jól tartanak, igaz itt már látszik, hogy műanyag a borításuk, ettől függetlenül ezzel nem volt gond. Egy kicsit nagyobb nyitási szöget azért néha el tudtam volna viselni.

Dell Inspiron 3537 teszt
 

Bővíthetőség

A kis szervizes nyílást 2 csavar oldásával érhetjük el, DDR3L memóriát és akár SSD bővítést is elvégezhetünk egyszerűen.

Dell Inspiron 3537 teszt

Tápellátás

90W-os tápegységet kapunk ismét, hordozáshoz nem túl ideális, de a gépház ezt indokolja.

Garancia

3 év szervizgaranciát kapunk, a kiterhedt szervizhálózat gondoskodik a gyors javításról.

Használatba vétel

A gép bekapcsolása után néhány perc alatt feltelepült a rendszer, driverekkel és saját energiamenedzser programokkal kiegészítve. Ennél kényelmesebb és gyorsabb megoldást nem is kívánhatnánk, aki nem szeretne a telepytéssel bajlódni, annak feltétlen ajánlott ezt a verziót megtekintenie.

 

Processzor

Jelen esetben egy i7-es processzort kapunk szintén a Haswell családból 4500U jelzéssel. A 4 szálon is dolgozni képes, 2 magos feldolgozó 1.8GHz-es alap órajelekkel rendelkezik, ami 2 aktív magon 2.7 GHz-es maximális turbo órajelre képes. 1 magos használat esetén ez 3.0GHz-re növekszik. A TDP osztály továbbra is 15W mindösszesen.

Dell Inspiron 3537 teszt

Rendszer teljesítmény

A 8GB-nyi memóriával az i7-es processzorral valamint az 1TB-os Western Digital háttértárral szinte minden feladatot meg tudunk oldani. További lépcsőfok már csak egy SSD beszerelése jelentené. Az átlagos használatban azonban így is roppant gyors a rendszer, nagyon intenzív feladatok esetében kell várnunk, legtöbb esetben pedig csak a HDD a szűk keresztmetszet.

Dell Inspiron 3537 teszt Dell Inspiron 3537 teszt

Grafikus kártya, játék teljesítmény

 

A grafikus páros a már jól ismert HD4400 az Inteltől, valamint Radeon HD8850M az AMD-től. Az eredmények szinte teljesen azonosak az 5537-nál látottakkal, a processzorok közötti különbség is annyira csekély, hogy hibahatáron belül sikerültek a mérések a legtöbb esetben. A legfrisebb driverekkel igyekeztem elvégezni a méréseket, ha érkezik nagyobb frissítés azt utólag közölni fogjuk.

Dell Inspiron 3537 teszt

Kezdésként egy 3DMark teszt:

Dell Inspiron 3537 teszt

 

Majd pedig a megszokott játékokból egy csokorra való:

Dell Inspiron 3537 teszt Dell Inspiron 3537 teszt

Dell Inspiron 3537 teszt Dell Inspiron 3537 teszt

Dell Inspiron 3537 teszt Dell Inspiron 3537 teszt

 

Nagyon kevés eltérést lehet tapasztalni a néhány plusz fps-t az alig erősebb processzorból sikerült kinyerni, sajnos erősebbel jelenleg nem lehet kapni, kíváncsi lennék meddig szerepel processzor limit a játékokban. Reméljük minél hamarabb érkeznek a javítások és akkor tudunk pontosabb eredményekkel is szolgálni.

Hőmérsékletek, melegedés, zaj

A cikk írása közben teljes volt a csönd, csak a gépelést lehetett hallani munka közben, a képek átméretezése és tömörítése során már kicsit erőre kapott a hűtés, a Crysis 3 végén pedig eléggé melegedett is a gép. Ez mondjuk részben érthető, hiszen az ütközet is elég hosszúra nyúlt és a Föld megmentése köztudottan kemény munka.

Dell Inspiron 3537 teszt

 

Értékelés

Egy teljesen korrekt borításhoz jár egy elég erős processzor és grafikus egység, valamint egy remekül használható előtelepített Windows 8. Ezt kínálja a Dell jelenleg a 3537-es noteszgép csúcsváltozatával. Akit megragad a külső, illetve szüksége van a hosszú üzemidő mégis relatíve erős hardver kombinációjára annak minden bizonnyal az egyik legjobb vétel lesz ez a noteszgép.

Dell Inspiron 3537 teszt

Dell Inspiron 3537 teszt

Dell Inspiron 3537 teszt Dell Inspiron 3537 teszt Dell Inspiron 3537 teszt

Dell Inspiron 3537 teszt Dell Inspiron 3537 teszt Dell Inspiron 3537 teszt

 

Mulder

 

Ajánlott cikkek:

– Milyen notebookot / laptopot vegyek?
– Hogyan használjuk notebookunkat / laptopunkat?
– Turbózd fel laptopodat és válts SSD-re!

Hasznos cikkek:

– A Laptop akkumulátorokról és használatukról
– Rendszeres időközönként tisztítsuk ki (és meg) laptopunkat!
– A laptop kijelzőkről nagy általánosságban
– Pixelhiba a notebookoknál
– Üzleti notebookok előnyei

Szerkesztőségünk segítsége olvasóink részére:

– Segítünk első notebookod kiválasztásában!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét