Dell Inspiron 5720 bemutató

Tekintse meg a 2012.10.29.-én megjelent Dell Inspiron 5520 média teszt című írásunkat, melyben rengeteg kérdésre választ kaphat.

A Dell Inspiron 5720 a gyártó 17.3 hüvelykes noteszgépe. A kijelzőpanel natív felbontása 1600×900, a kijelzőt tartó zsanérok pedig erős fémborítást kaptak. Ugyan úgy, mint az Inspiron 5520 esetén az Inspiron 5720-nak is cserélhető fedlapja van, így ízlésünk szerint bármilyen színűvé varázsolhatjuk hatalmas kedvencünket. Hordozhatóság szempontjából nem biztos, hogy az Inspiron 5720 lesz a legjobb választás, ugyanis 3,28 kg-ot nyom a súlya akkumulátorral együtt, de abban biztosak lehetünk, hogy otthoni használat során a 17.3 hüvelykes kijelzőnek csak az előnyét élvezzük majd. A legnagyobb Inspiron noteszgépben találunk még 4 db USB 3.0 portot, HDMI kimenetet a digitális képátvitelhez hanggal együtt,  D-sub kimenetet az analóg képátvitelhez, 8 az 1-ben kártyaolvasót, LAN csatlakozót, N-es WiFi-t, Bluetooth 4.0-át és egy kristály tiszta képet adó 1280×720 felbontású webkamerát.

Dell Inspiron 5720 bemutató 

A készülék egyébként az Intel 3. generációs processzorsorozatával van felvértezve, így a kellő teljesítményre bármelyik Intel Core i3, i5 és i7 processzor esetén számíthatunk. Az Ivy Bridge-nél ugyanúgy, mint a Sandy Bridge-es processzoroknál itt is vannak 2 magosak (i3, i5) és 4 magosak (i7), támogatják a Hyper Threeding technológiát (i3, i5, i7), így kétszer annyi programszál párhuzamos futtatására képesek, mint jóval korábbi 2 magos elődeik, valamint egyes sorozataik (i5 / i7) támogatják a TurboBoost technológiát, ami alkalmazástól függően felemeli a processzor órajeleit. Az Intel 3. generációs Ivy Bridge kódnévre hallagtó processzorsorozatát egyébkánt már korábban az Ivy Bridge mobil platform című cikkünkben részletesen kiveséztük. A 3D-s tartalmak megjelenítésére a processzorban található Intel HD Graphics 4000 integrált grafikus vezérlő szolgál, mely a kisebb melegedés és fogyasztás miatt kedvezőbb a mobilfelhasználás terén. Ha viszont játszani szeretnék, akkor a Catalyst nevű szoftverrel válhatunk a szunnyadásban lévő erősebb dedikált grafikus vezérlőre. Az Inspiron 5720-ban megtalálható AMD Radeon HD7670M részletes játéktesztje megtekinthető a Dell Inspiron 5520 média teszt című cikkünkben, ahol szemléltettük azt is, hogy mekkora különbség van az egyes processzorok között játék közben. Továbbá, aki jobban bele szeretne merülni a témába, annak ajánljuk korábbi Dell Inspiron 5520 és 7520 tesztünket is.

Dell Inspiron 5720 bemutató 

A Dell Inspiron 5720 sorozat 3 év szervizgaranciával és kiváló szervizháttérrel rendelkezik. Eddig a Dell Inspiron noteszek mindegyike 3 év helyszíni garanciával rendelkezett, ami lényegében bejelentést követő másnapi helyszínre történő kivonulást és javítást jelentett. Bármilyen jellegű problémája volt a notebooknak csak az ingyenes +36 80 016-157-es telefonszámot kellett felhívni, ahol a Dell diszpécsere felvette adatait. Adatfelvétel után a Dell diszpécser elküldi az ügyfél adatait a tartózkodási hely szerinti legközelebbi Dell szerviznek. A szervizes bepattan a szervizes kocsiba, felveszi az alkatrészeket az elosztó központban és elmegy bárhova ingyen és bérmentve Magyarország területén belül, hogy megjavítsa betegeskedő készülékét. Ez annyiban változott meg, hogy most már az elromlott készüléket saját magunknak kell bevinni a szervizbe. Viszont mivel a Dell hazánkban az egyik legjobban kiépített szervizhálózattal rendelkezik, túl sok kellemetlenséggel nem kell számolni. Ennek előnyeiről egyébként már egy korábbi írásunkban beszámoltunk. A csökkenő szervizszolgáltatásnak egyébként előnye is van, ugyanis a Dell Inspiron sorozat sokkal olcsóbb lett.

Pucu

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?