Dell Latitude XT – az első Dell Tablet

0
22

Sokak számára hiányzott a Dell palettájáról a Tablet PC. Ezt az űrt pótolta végre a texasi cég a legújabb modelljével. A bemutatkozás viszont remekre sikerült! Volt szerencsém megnézni, megfogdosni, kipróbálni a gépet a Dell Technology and Solution Tour keretében és csak szuperlativuszokban tudok nyilatkozni róla.
A méretei valóban lenyűgözőek, a kategóriájának talán legkönyebb, legvékonyabb modellje lett. A képernyő rendkívül könnyen mozgatható, pontosan nyitható-zárható. Az 1280×800-as, hagyományos CCFL kijelző is szép, kontrasztos képet ad, de a gép rendelhető LED-es kijelzővel is.
A piacon lévő Tabletekkel ellentétben a Dell Latitude XT speciális érintőrendszerrel bír. A toll mellett fel van készítve akár az egyszerre több ujjal való vezérlésre is. Az ujjakkal való működést is teszteltem, tényleg kényelmes, remekül működő dolog. A vezérlés hagyományos módjai természetesen továbbra is a rendelkezésünkre állnak: a touchpad mellett az új Latitude sorozatra jellemző pöcökegér is megtalálható a gépen.
A gép felszereltsége tulajdonképpen az üzleti életben megszokott. Érdekessége viszont az ATI RS600ME/SB600 chipset, valamint az ATI Radeon X1250-es integrált videovezérlő. A processzorok viszont Intelek, vagy Intel Core2Solo-val vagy Core2Duo ULV változatokkal rendelhetjük. A háttértár vagy hagyományos 120GB-os HDD, vagy már az új, 64GB-os SSD lehet, az optikai meghajtó csak külön dokkolható. A kommunikácó terén természetesen jeleskedik a Latitude XT: az n-es wlan mellett BlueTooth és HSDPA is a rendelkezésünkre áll, amennyiben szeretnénk.
A gép üzemideje is kiemelkedő: a 9 cellás akkumulátorral szerelt változat közel 10 órán keresztül bírja töltés nélkül. A Latitude XT alapára 2499 dollárnál kezdődik, az árusítást az év végén kezdi a Dell.

polip 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét