DJI Mavic 3: Hatalmas szivárgás történt, egy eszköz teljesen lelepleződött

0
238

Kiszivárgott a DJI Mavic 3, alig több mint egy héttel a várható bejelentése előtt. A drón három verzióban lesz elérhető, köztük a Cine Edition változatban. Vízjelzés nélküli marketingképek szivárogtak ki, megerősítve ezzel számos részletet a drónról, beleértve a kamera hardveres specifikációit is.

Sok szivárgás történt ezekről az eszközökről az elmúlt hónapokban, most ezeket összesítjük olvasóink számára, illetve a legutóbbi átfogó leak számos új információt tartalmaz. A DJI Mavic 3-ról történt eddigi szivárgásokat főleg Jasper Ellensnek köszönhettünk, a mostani átfogó leaket azonban a WinFuture szolgáltatta a nagyközönség számára. Nem meglepetés, hogy a Mavic 3 két kamerával rendelkezik, amelyeken Hasselblad márkajelzés látható – nem rossz, mi?

A Mavic 3 egy 20 MP-es elsődleges kamerára támaszkodik 4/3 hüvelykes CMOS szenzorral. A fényképezőgép f/2.8-as rekesznyílással és 84 fokos látómezővel (FoV) rendelkezik. Eddigi információink szerint a drón akár 5280 x 3956 pixeles, avagy 5,1K felbontású 50 FPS-es videókat is képes készíteni, ami brutális. Ha ez nem lenne elég, akkor a WinFuture arról tájékoztat, hogy a Mavic 3 akár 120 FPS-ben is képes felvenni 4K felbontású videókat. Durvuljunk még? Legyen. 1080p-ben (1920 x 1080 pixel) az eszköz képes 200 FPS-es videókat is rögzíteni. Maximális bitrate-je 200 Mbps, továbbá a „Cine Edition” variáns támogatja az Apple ProRes 422 HQ formátumát is.

A készülék másodlagos kamerája egy 12 MP-es lencse, 15 fokos látómezővel és f/4.4-es rekesznyílással, ami akár 4K / 30 FPS videófelvételre is képes. Ez a lencse azonban még a Cine Edition darabban sem támogatja a ProRes 422 HQ-t. Pontosan ez utóbbi az oka annak, hogy nem tudjuk, tud-e vajon majd zökkenőmentesen váltani kamerái között a Mavic 3 drón.

Ezeken kívül a Mavic 3 5000 mAh-ás akkumulátorral rendelkezik, amely akár 30 km-es hatótávolságot és 46 perces repülési időt biztosít. Magát a drónt a DJI új RC Pro kontrollerjével tudjuk majd irányítani, ami a cég Smart Controller névre hallgató eszköz utódja.

Három változatban érkezik a Mavic 3: egy alapmodell, egy „Fly More Combo” és a már említett Cine Edition verzióban. A korábbi modellekhez hasonlóan a Fly More Combo tartalmaz tartalék akkumulátorokat a hosszabb repülési idő érdekében. Ezzel szemben a Cine Edition 1 TB beépített tárhelyet tartalmaz, ez a Fly More Combo-ban csupán 8 GB, de pánikra semmi ok, van egy microSD kártya olvasó az eszközön, így ez is megoldható.

Árazásról egyelőre semmit nem tudunk, a DJI várhatóan november 5-én dobja piacra a Mavic 3 sorozatot.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét