Drágábban fogja adni a VR-headseteket a Meta

0
423

Miközben a Meta veszteségessé vált, Zuckerberg pedig nagy gazdasági recessziótól tart, a vállalat kirúgja az átlagos és gyengén teljesítő dolgozóit. Ezen felül átalakítja a Facebook algoritmusait, hogy ismeretlen fiókok tartalmait tegye az emberek elé, az Instagramon a vásárlást erőlteti – és megemeli a Quest 2 VR-headset árát is, augusztustól, 100 dollárral.

Mindez egyrészt azért furcsa, mert messze nem új termékről van szó, másrészt még idén megérkezik az utódja. Az áremelés persze nem segít a metaverzum népszerűségének és a VR-szektornak sem, de a Horizon Worlds platformnak vagy a Meta fizikai headset boltjának sem.

A Quest 2 headseteknek az újra csomagolt kiadásai is drágulnak, a kiegészítőkkel együtt. A drágítást azzal indokolják, hogy így majd jobban tudnak befektetni a hosszú távú tervekbe, és előre haladhat a VR-szektor. A Meta Quest appokban egyébként 1 milliárd dollárnál is többet költöttek már az emberek. Mindenesetre személy szerint én eddig sem akartam egy ilyen cuccot, de ezután se szeretnék. Ti hogy vagytok ezzel?

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét