Egy Intel Tiger Lake-H processzor adatai jelentek meg a UserBenchmark oldalán

0
222

Az első Intel Tiger Lake H szériás processzor, amelyről eredmények szivárogtak ki. A UserBenchmark oldalon találtak rá, a CPU 8 magos és tartalmazza a 96 EU Iris Xe integrált GPU-t is, valamint akár 65 Wattos TDP-t is magának tudhat.

Kibújt az első szög a zsákból. A Comet Lake szériát leváltó Tiger Lake sorozat leső példánya, amelyről konkrétumokat ismerhetünk meg. A jelek szerint végre 14 nm-es technológiáról 10 nm-esre váltott az Intel „H” jelzésű 45 Wattos TDP-vel rendelkező processzorai gyártásakor.

Fontos hozzátenni, hogy ez lehet csak egy tesztpéldány, vagy egy prototípus, azonban még így is sok következtetést lehet leszűrni az Intel jövőjével kapcsolatban.

Hirdetés

Nem meglepő módon Hyper-Threading támogatott CPU-ról beszélünk, amely 8 magos, ennél több magot számláló példány pedig nem is érkezik a Tiger Lake-H széria tagjaként, ezt az Intel is megerősítette.

A processzorok TDP-je 35 és 65 W között fognak alakulni, ez függ konkrét példánytól. Nem kell már sokat várnunk, 2021 első felében már Tiger Lake processzorok duruzsolnak az új laptopokban.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét